Sadržaj s oznakom: 28. Mladifest

Vrlo sam sretna što mogu biti ovdje na Mladifestu, jer biti ovdje doista je blagoslov.

Svećenik Martin Filipponi iz Švicarske svjedočio je na Festivalu mladih u srijedu 2. kolovoza.

Veličanstveni trenuci s Mladifesta - prizori zbog kojih se Nebo radovalo s tisućama mladih koji su se odazvali pozivu sa svih krajeva svijeta na 'hit destinaciju' ovog ljeta, u Međugorje na sunčanje duše.

Magnus MacFarlane-Barrow iz Škotske osnivač je humanitarne udruge Mary's Meals-Marijini obroci. Magnus je svjedočio na ovogodišnjem Festivalu mladih, u jutarnjem programu, u petak, 4. kolovoza. Uz njega je govorio i dugogodišnji prijatelj Marijinih obroka fra Petar Komljenović, volonterka Zrinka Skelin iz Zagreba i Jimmy Belabre s Haitija, nekadašnji korisnik Marijinih obroka.

2002. godine u Međugorju se ispovijedao dva sata, obećavši Bogu da, nakon godina lutanja, postaje njegov apostol.

Prekrasne poruke mira i zajedništva bile su prenesene iz Međugorja tijekom 28. Mladifesta na kojem je sudjelovalo 50.000 mladih.

„I gle, od jarka mojeg rijeka postade, a od rijeke more mi nasta“.

Jutrošnjom svetom Misom na Križevcu, u 05:00h ujutro, pred tisućama mladih i službeno je završen 28. Međunarodni molitveni susret mladih u Međugorju.

Posljednju večer 28. Mladifesta misno slavlje predslavio je fra Zvonimir Pavičić, mladomisnik Hercegovačke franjevačke provincije, a poticajne riječi mladima u propovijedi je uputio fra Franjo Dušaj, veliki zaljubljenik u Međugorje.

Četvrti dan 28. Mladifesta na misnom slavlju koje je predslavio fra Julijan Madžar, okupljenom mnoštvu u propovijedi don Ivan Filipović je izgovorio slijedeće riječi:'' Čovjek je uvijek izložen riziku da se utopi u svojoj površnosti, ali svi u srcu imamo ljepotu Božje blizine.

I ove se godine svih sudionika Međunarodnog molitvenog susreta mladih u Međugorju iznova sjetio dragi prijatelj, kardinal Christoph Schönborn iz Beča.

Danas na Festivalu mladih u Međugorju svjedočio je kardinal Ernest Simoni Troshani.

Danas se nastavlja program 28. Mladifesta u Međugorju. Jutros je prva svjedočila Angela Hayes koja nikad nije gubila nadu, a život joj je uistinu bio težak.

Snažno životno svjedočanstvo drugog dana 28. Mladifesta s mladima je podijelila Letizia Centorbi.

U Međugorju za vrijeme Mladifesta okupi se nekoliko desetaka tisuća hodočasnika sa svih strana svijeta.

Večeras je u Međugorju večernjim molitveno-liturgijskim programom otvoren 28. međunarodni molitveni susret mladih-Mladifest.

Stranica 1 od 2