Sadržaj s oznakom: Mladifest

Časna sestra Briege Mckenna, 1981 godine, samo mjesec dana prije ukazanja Gospe u Međugorju imala je proročko viđenje o Mladifestu.

U ponedjeljak 1. kolovoza, započinje 33. Međunarodni molitveni susret mladih u Međugorju, a 2. kolovoza Crkva slavi Gospu od Anđela, dan na koji se dobija potpuni oprost nakon ispovijedi i molitve na papine nakane u franjevačkim crkvama.

U jutarnjem programu četvrtog dana Mladifesta, u subotu 29. srpnja svoje svjedočanstvo dao je don Marcelo Marciano svećenik iz Uruguaya. Don Marcelo je sedam godina biskupijski svećenik na župi „María Reina de la Paz“ – jedine župe koja se tako zove - u mjestu Montevideo u Uruguayu. Također je i kapelan za mlade u svojoj biskupiji.

Sve što je dobro, kratko traje! – poslovica je koju sigurno možemo upotrijebiti za ovaj 34. Mladifest. 

Postoji nešto oslobađajuće i isceljujuće u spoju čovječjeg tijela koje se giba i ritma glazbe. 

U subotu 29. srpnja na 4. danu Mladifesta, svoje svjedočanstvo mladima uputio je Josip Milković koji dolazi iz Vrlike, malog mjesta u dalmatinskoj zagori.

Odluka fra Slavka Barbarića da održi nacionalno okupljanje mladih je bio direktan odgovor na sve veći broj hodočasnika koji su 80-ih godina stizali u Međugorje. I ja sam bila jedna od njih. Ostavivši svoj tadašnji posao u Irskoj, došla sam u Međugorje ljeto 1988. kao vodič irskih hodočasnika.

Kako se penju temperature zraka tako se zagrijava i atmosfera na Mladifestu. To je posebno vidljivo i slušljivo u vokalnim i instrumentalnim solističkim dionicama pjesama u kojima izvođači internacionalnog zbora Mladifesta postaju sve slobodniji i virtuozniji u izvođenju svojih solo dionica, tako da se sve više baš uživa u svakom glazbenom predahu programa. Rasplesane i raspjevane stanke su ove godine i nešto duže jer je program rasterećeniji svjedočanstvima na radost i mladih i starih i prisutne djece čije prelijepe kadrove snima ekipa zadužena za video prijenos sa svojih 9 kamera i jednim dronom.

U Međugorju za vrijeme Mladifesta boravi i obitelj Masso iz mjesta Mcallen iz Teksasa, (USA), mjesta na granici između Meksika i USA. 

Na drugom danu 34. Mladifesta u Međugorju s 'Hvaljen Isus i Marija' tisuće okupljenih pozdravio je Zlatko Dalić. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije u prijenosu uživo na Laudato TV-u iznio je svoje životno i vjersko svjedočanstvo. 

I ove godine na ulazu u prostor vanjskog oltara postavljeno je stometarsko platno na koje sudionici mogu pisati svoje molitvene nakane koje će na misi u subotu 29. 7. 2023. biti prikazane na oltaru.

Drugog dana Mladifesta, u četvrtak 27. srpnja osvanuo je sunčan i vedar dan, ali zbog bure ugodan, s jutarnjom temperaturom od 19 stupnjeva i dnevnom od oko 30-tak stupnjeva. 

Apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Aldo Cavalli rekao je u srijedu na konferenciji za novinare da mladi, ali i odrasli koji ovih dana dolaze u Međugorje, ulaze u mjesto milosti.

Drugi dan 34. Mladifesta započeo je na Brdu Ukazanja u 6,00 sati jutarnjom molitvom krunice oko Gospina kipa. Tisuće mladih u molitvi predvodio je međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić i jedan od vidjelaca Ivan Dragičević. 

Zamisao o molitvenom susretu mladih rodila se u srcu jednog mladoga hodočasnika iz Engleske krajem Marijanske godine (1988.), koju je on podijelio sa fra Slavkom Barbarićem.

Duhovna obnova za mlade ili Mladifest ove je 2023. godine došao do svog 34. izdanja. Osmišljen od strane fra Slavka Barbarića kao jedna duhovna obnova prilagođena mladima koja će ih kroz prigodne kateheze, molitvu, sakramente s vrhuncem u euharistiji te pjesmu, ples i druženje povesti prema Kraljici Mira koja će ih zatim privesti k Isusu. 

Stranica 1 od 10