Na općoj audijenciji u srijedu 14. travnja papa Franjo je nastavio niz kateheza posvećenih molitvi. Dah vjere je molitva, u vjeri rastemo toliko koliko naučimo moliti. Svjetiljku molitve treba uvijek držati upaljenom, u protivnom se gasi, bez vjere sve se ruši, a bez molitve vjera se gasi, rekao je u katehezi na temu "Crkva - učiteljica molitve".

Papa je istaknuo kako u Crkvi postoji velika baština molitve koja se prenosi s koljena na koljeno. Vrlo bogato iskustvo molitve zaslužuje da se produbljuje sve više. Dah vjere je molitva, u vjeri rastemo toliko koliko naučimo moliti. Nakon što prođemo neke stvari u životu opažamo da bez vjere ne bismo u tome uspjeli i da je molitva naša snaga, rekao je Papa.

Svjetiljka vjere gorjet će na zemlji sve dok bude ulja molitve i to je osnovna zadaća Crkve: moliti, učiti moliti, prenositi s koljena na koljeno svjetlo vjere uljem molitve vjere.

Sveci koji često u očima svijeta ne vrijede puno, zapravo su oni koji ga drže, ne oružjima novca i moći, medija i komunikacije, nego oružjima molitve, primijetio je Papa.

Tu svjetiljku molitve treba uvijek držati upaljenom, u protivnom se gasi, bez svjetla te svjetiljke nećemo moći vidjeti put za evangelizaciju, nećemo vidjeti dobro put dobre vjere, nećemo vidjeti lica braće i sestara kojima trebamo prići i služiti, bez vjere sve se ruši, a bez molitve vjera se gasi. Vjera i molitva idu rame uz rame jedno s drugim. Zato je Crkva škola zajedništva u vjeri i kuća i škola molitve, zaključio je Sveti Otac.

Zanima te i ovo?
Kao nikada Ante Prkačin progovorio i o traženjima Boga!
15. May 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.