Rumunjski pekar Florin Morariu jedan je od junaka koji su pomogli da broj žrtava terorističkog napada u subotu uvečer u Londonu bude manji. On i dvojica kolega, od kojih je jedan iz Hrvatske, spašavali su prolaznike dok su ih ganjali teroristi naoružani noževima.

Morariu je na svom Facebooku tijekom napada objavio video u kojem se vidi kaos koji vlada na ulicama. Objasnio je kasnije kako je jednog od terorista udario u glavu, spašavajući prolaznike od napada nožem. Zajedno s drugim Rumunjem i kolegom iz Hrvatske, s kojima radi u pekari Bread Ahead, spasio je dvadesetak prolaznika, pustivši ih u pekaru da se sakriju. Ubrzo je došla i policija koja mu je rekla da prestane snimati. Specijalne snage ubrzo su sve u pekari natjerale da legnu s rukama iza glave, zbog straha da teroristi nisu među njima, rekao je za rumunjske medije, javlja Croexpress.

Na videu koji je objavio na svom Facebooku vidi se kako pomaže policajcu da odvede jednog ozlijeđenog na sigurno, a vide se i njegovi kolege naoružani metlama, valjcima za tijesto i svime što im je došlo pod ruku.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Papa poslao poruku biskupima Ujedinjenog Kraljevstva povodom Dana života
29. May 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.