Sadržaj s oznakom: vlč Tomislav Ivančić

Adventske zornice imaju neku posebnu draž. Jedni kažu da jedva čekaju da pođu na tu ranu jutarnju euharistiju, da se tamo raspjevaju i da se u ranu zoru nekako duhovno osvježeni vraćaju kući.

Zašto se blagdan Svih Svetih slavi baš prvog dana mjeseca studenog? Tko pali svijeće, a tko vatromet?

Tijek meditacije: Možda si u kolicima, u krevetu, na drhtavim nogama.

"Prijatelju, jesi li ikada razmišljao za čim ti, zapravo, u životu čezneš?

Savjest je jasna u osnovnom principu: moraš činiti dobro i izbjegavati zlo.

Danas je svetkovina Velike Gospe. Kod nas je to crkveni i državni blagdan. To znači da je Velika Gospa ostala zapamćeni znak ne samo na putu Crkve, nego i na putu hrvatskog naroda.

"Sigurno si se susreo s patnjom, dragi prijatelju i supatniče!

„Jedno je znanje hagioterapije, a drugo je duhovnost hagioterapije. Jedno je liječničko znanje, a drugo je lijek. Ne liječi liječnikovo znanje nego lijek. Prema tome, ne liječi pacijenta znanje hagioterapije nego Duh Božji koji je u tebi. Moraš imati znanje da bi mogao razumjeti pacijenta, a da bi ga izliječio, moraš imati Duha. Znanje je oko, a Duh je svjetlo! To morate dobro razumjeti!“

Ti čezneš za savršenom ljubavlju.
Jedino od Boga možeš dobiti savršenu ljubav.

Sjedni opušteno, mirno, sabrano i, umjesto da razmišljaš, pokušaj slušati svoje srce, pusti neka tvoja intuicija prodre dalje od razuma, neka tvoji osjećaji svojim ticalima prodru u srce stvari i svemira.

Blagopokojni profesor Tomislav Ivančić nije više među nama ali njegove poticajne misli, predavanja i meditacije ostavile su dubok trag u promicanju duhovnih vrijednosti.

U svojoj nezaboravnoj emisiji: "Gospodine, naučin nas moliti". 

Donosimo 10 veoma poznatih i poticajnih misli velikog čovjeka vlč. Tomislava Ivančića, svećenika, teologa, filozofa, kanonika, sveučilišnog profesora, utemeljitelja hagioterapije i još mnogo toga.

Kratke izreke vlč. Tomislava Ivančića.

Stranica 1 od 8