Sadržaj s oznakom: Zadar

Sramotan čin! Ukradene su krune s kipova Djevice Marije i Isusa

Samostan sv. Frane ograđuje se od sadržaja predavanja Danijele Martinović u Zadru

Ratne traume: Luka Modrić je bio povučen, pamtim njegove velike plave oči. I da se rijetko smijao i šalio, kaže učiteljica iz njegova zadarske škole Maja Grbić...

Više od 200 godina nakon što je francuska vojska dokinula zadarski i paški dominikanski samostan, dvojica dominikanaca proslavit će svoje mlade mise u crkvi Uznesenja BDM - Belafuža u Zadru i u Zbornoj crkvi u Pagu, piše Zadarskilist.hr

Još nismo dobili odluku Prekršajnog suda kojom su sudionici incidenta kažnjeni sa 150 kuna, no doznali smo kako u sudskom rješenju stoji da su obojica mladića već bila osuđivana

“Sjećam se kada sam je rodila i kada su mi rekli kako neće moći ništa te da je stavim u ustanovu. To su rekli i ostalima u istoj situaciji. A pogledajte gdje smo došli nakon samo 15 godina’, govori majka Korine Radman, djevojčice iz Zadra koja je prva s Downovim sindromom upisala redovnu osnovnu, a sada i srednju školu.

Na stadion NK Zadar stigli su hrvatski reprezentativci i odali počast preminulom suigraču Hrvoju Ćustiću. Društvo je im je radilo mnoštvo djece, svi su se htjeli slikati s našim Vatrenima

Župljani zadarske crkve šokirali su se kada su uočili kako je nepoznati počinitelj šarao po fasadi župne crkve. God iz gay, natpis je na fasadi crkve sv. Josipa za koji su dobili dojavu građana.

Vojska je danas sa zvonika katedrale sv. Stošije, visokog 62 metra, spustila zastavu dugačku 25 metara, podsjećajući na hrvatski barjak koji se 1995. godine podigao na kninskoj tvrđavi.

Na dočeku ispred crkve Gospe od Zdravlja, koja je ujedno svetište Leopolda Bogdana Mandića za Zadarsku nadbiskupiju, mons. Lenkić istaknuo: „S ponosom i radošću u srcu, na pragu ovog drevnog svetišta, dočekujemo sveca koji je njime upravljao, tri godine u njemu živio i svećeničku službu vršio. Ovo je milosni i radosni susret s velikim duhovnim sinom našeg hrvatskog naroda i našim zadarskim sugrađaninom"

U svetištu sv. Leopolda B. Mandića u Padovi, jutros je u 6,30 bila jutarnja molitva, nakon koje je uslijedila kratka služba ispraćaja relikvije tijela sv. Leopolda.

Zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić prošli tjedan je na proslavi Odjela za psihologiju Hrvatskoga katoličkog sveučilišta kao ekskluzivu  najavio skori ponovni pohod tijela sv. Leopolda Bogdana Mandića Hrvatskoj, i to od Zadra, preko Splita i Dubrovnika do njegove rodne Boke kotorske.

Korisnicima prenoćišta Caritasa Zadarske nadbiskupije koji sudjeluju u projektu "Nove vještine za nove mogućnosti" Mirjana Tadić, zamjenica ravnatelja zadarskog Caritasa, u prostorijama Caritasa u Zadru dodijelila je priznanje za uspješno provođenje projekta "Nove vještine za nove mogućnosti".

Jubilarna proslava 500. obljetnice ukazanja Gospe od Zečeva u Ninu započinje u nedjelju 13. ožujka u Ninu, središnjem marijanskom svetištu Zadarske nadbiskupije i jednom od najstarijih marijanskih svetišta u Hrvatskoj, kada svečano misno slavlje u 11,15 sati u župnoj crkvi sv. Anselma u Ninu predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

PREMA izboru portala "European Best Destinations", Zadar je prikupio najviše glasova i ponio laskavu titulu najbolje europske destinacije 2016. godine!

Stranica 1 od 2