Načelnik Jerkić zahvalio konzulu Pleši na uspješnoj suradnji

Velimir Pleša, generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru boravio je jučer u oproštajnom posjetu Općini Čitluk.

Ovom prilikom gospodin Pleša se susreo s načelnikom općine Čitluk Ivom Jerkićem, s kojim se u ugodnom razgovoru prisjetio plodonosne suradnje koja je obilježila odnose Općine Čitluk i Konzulata RH u Mostaru u proteklih sedam godina, koliko je gospodin Pleša obnašao dužnost konzula.

Obnašajući dužnost konzula Republike Hrvatske gospodin Pleša je u Čitluk uvijek bio rado viđen gost, bilo da se radilo o kulturnim, gospodarskim, sportskim ili inim događanjima čije je održavanje svesrdno podržavao. Tako je primjerice konzulu Velimiru Pleši pripala čast da svečano otvori 10. jubilarne „Didakove dane“ u Gradnićima.

Nastojeći produbiti i poboljšati sve oblike suradnje gospodin Pleša je inicirao potpisivanje Povelje o prijateljstvu između Međimurske županije i hercegovačkih općina Ljubuški, Široki Brijeg i Čitluk. A spomenuta povelja na zadovoljstvo tadašnjeg međimurskog župana Ivice Perhoča i načelnika  općina Ljubuški, Široki Brijeg i Čitluk potpisana je u Svetom Martinu na Muri u prosincu 2009. godine, nakon čega su uslijedili posjeti Hercegovini, izaslanstava sastavljenih od gospodarstvenika, političara i novinara iz Međimurske županije.

Vodeći Generalni konzulat Republike Hrvatske u Mostaru od srpnja 2008. godine konzul Pleša ulagao je velike napore u jačanje odnosa u političkom, gospodarskom i svakom drugom smislu između Republike Hrvatske i BiH, pomažući BiH u njenom napretku i vodeći brigu o Hrvatima koji u njoj žive.

Na svemu učinjenom za vrijeme mandata načelnik Ivo Jerkić srdačno je zahvali Velimiru Pleši i konzulu, čiji mandat završava 1. srpnja, uručio umjetničku sliku s motivom Blažene Djevice Marije u znak zahvale.  Uručujući sliku s motivom koji bi gospodina Plešu trebao, uz ostalo, podsjećati i na Međugorje koje je odabrao za mjesto svog boravka, načelnik Jerkić je osvjedočenom prijatelju Općine Čitluk i njenih žitelja zaželio uspjeh i sreću u nastavku karijere.