Obilježen Dan branitelja općine Čitluk

Danas je svečano obilježen Dan branitelja općine Čitluk i 29. obljetnica organiziranja obrane Brotnja i hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini.

Organizacijski odbor za obilježavanje Dana branitelja općine Čitluk uzimajući u obzir epidemiološku situaciju u Bosni i Hercegovini i svijetu uslijed pandemije koronavirusa, ovogodišnji program prilagodio je novonastalim okolnostima.

Obilježavanje je počelo ispred spomen-križa u Čitluku, gdje su položeni vijenci i upaljene svijeće za sve poginule i preminule branitelje broćanskoga kraja. Počast poginulim braniteljima kod spomen-križa odali su predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskoga rata, predstavnici općine Čitluk na čelu s načelnikom Marinom Radišićem te Oružanih snaga BiH. Potom je u crkvi Krista Kralja u Čitluku služena sveta misa zadušnica, prenosi Večernji list.

Svetu misu zadušnicu za sve poginule i preminule branitelje broćanskoga kraja predvodio je fra Hrvoje Miletić, župnik župe Čerin, a u suslavlju su bili don Đuro Bender, fra Miro Šego i fra Nikola Rosančić. Inače, na prijedlog Odbora za pitanja branitelja i ratnih stradalnika na sjednici Općinskog vijeća Čitluk održanoj prije gotovo deset godina, odnosno 20. listopada 2010. godine vijećnici su jednoglasno usvojili odluku kojom je utvrđeno da se Dan branitelja općine Čitluk obilježava 18. rujna.