Božićna želja

Oprosti mi Isuse što sam te opet zapostavila. Iako se svaki dan svodi na razmišljanje kako bi ti htio i kojim putem bi ti htio da ja idem, moje sebično ponašanje uvijek želi isprobati onu lošiju stranu.

Hvala ti Gospode što me već u samom početku mojeg odnosa sa pojedinom osobom spotičeš o kamen, kako bi spoznala da put kojim idem nije tebi na slavu i radost, niti na sreću moje duše iako me zli obmanjuje svojim čarima.Zahvaljujem ti Isuse na tim divnim kamenčićima koje susrećem na svome putu. Hvala ti što još uvijek mogu te čuti u sebi kada u tišini prebirem svoje misli. Ne želim trošiti svoje vrijeme uzaludno, ne želim da me ljudi iskorištavaju niti da ja budem iskorištena. Želim sve što da radim tebi na slavu.

Kažu mi prijateljice kako je danas teško ići Tvojim putem, po uzoru Tvojem, kako se mi zapravo moramo prilagoditi većini. Ne slažem se s tim Isuse, oprosti najprije ako kojim slučajem griješim u ovom razmišljanju, a oprosti i njima, jer ja znam da je Tvojim putem teško ići, ali i znam koju nagradu dobijem kroz taj cijeli put i na kraju puta. Ne želim se podrediti većini svjetovnog života koji uživa u nasladama ovog svijeta koji nije pod tvojim zrakama ljubavi i trenutcima da sve moraš iskoristiti sad i odmah. Voljela bi da me tvoje zrake Milosrđa uvijek usmjeravaju k Tebi.

Isuse, uskoro mi ti dolaziš. Svoje srce pripremam posteći i moleći devetnice za Tebe. Nisi mi ti bilo tko. Pitaju me koja mi je želja za ovaj Božić, što želim dobiti, a ja im kažem da ovaj Božić ne želim dobiti nego želim da mi oduzme se navezanost na osobe, moje misli da ne mogu ništa sama,da uvijek mora biti neki dečko kraj mene. To je želja ovog Božića. A samim time što sam to zaželjela, Isus zna koliko je to snažno u meni što želim, i znam da će uslišati jer nekoć sam se pokajala iz dubine duše svoje za svoju prošlost, a kada nešto zaista želiš i kada se za nešto zaista pokaješ, Isus to sve zna. On zna da na mjesto mojeg srca želim samo da se vidi Njegova bijela haljina, čistoća i ljubav. Da moja svakodnevna potraga za dečkom treba biti obasjana Njegovim svjetlom i obučena novom haljinom, i to Njegovom. Jer moja duša traži ljubav, kao što je On.

Označeno u