Dr. med. Antun Lisec: Neplodnost i smrt nerođenog djeteta izazivaju brojne spolno prenosive bolesti.

Neplodnost i smrt nerođenog djeteta izazivaju brojne spolno prenosive bolesti.

S njima je danas zaražen tako veliki postotak stanovništva kao nikada ranije u povijesti čovjekčanstva, pa čak niti onda kada nije bilo medicine niti antibiotika. Do toga je naročito došlo zato što je netko davao podršku predbračnim i izvanbračnim odnosima reklamom prezervativa i lagao da je to zaštita od bolesti.

Novinari koji su godinama napadali Katoličku Crkvu, nedavno su vrlo pogrešno pokušavali interpretirati čak i izjave Sv. Oca Pape. Sigurno je i to bio razlog što je predstavnik Svete Stolice, na 55. sjednici Komisije o statusu žena UN-a, 14. ožujka 2011. u New Yorku između ostalog izjavio: "Sveta Stolica ni na koji način ne podržava kontracepciju ili upotrebu kondoma, bilo kao mjeru planiranja obitelji, bilo kao dio preventivnih programa HIV-a/AIDS-a, bilo kao školskih programa edukacije o spolnosti."

Promicatelji prezervativa i sličnih sredstava često ignoriraju argumente koje protiv toga djelovanja iznose bilo Crkva, bilo medicina.

Nikada nitko neće otkriti prezervativ koji čuva od grijeha. A grijeh je, u nekom smislu, AIDS duše. Grijeh je ovdje najveći problem. Zbog njega propada duša.

Preko prezervativa se ipak prenose i bolesti, pa i one smrtonosne.

 

Označeno u