Kako jednostavno riješiti najčešće poteškoće u braku?

Potoje životne poteškoće koje nas mogu zaslijepiti da ne vidimo kamo nam život ide, i život nam može proći a da ne primjetimo što se u njemu događa, da ne primjetimo što se s nama događa.

Isus kaže tri stvari koje nas mogu zaslijepiti za Boga, zaslijepiti za njegov dolazak, za njegovu blizinu, za njegovu svarnost, koje nam mogu zatvoriti oči da ne vidimo da Boga ima uopće. To su posve jednostavne stvari "Proždrljivost, pijanstvo i životne brige" (Lk 21,34). Ovdje možete poslušati predavanje fra Ante Vučkovića; kako životne brige mogu zaslijepiti oči i za život i za Boga?

Obično mi za životne brige imamo opravdanje, a Isus na istu razinu stavlja životne brige sa proždrljivosti i pijanstvom. Koje su to životne poteškoće što nas mogu zaslijepit da ne vidimo kamo nam život ide i da ne primjetimo što se s nama događa? Koje su najčešće poteškoće u braku? Što supružnici očekuju i nikad ne dobiju u braku koji ne štima? Što ih to čini sretnima i zašto nikad to nedobiju u braku? Poslušajte predavanje fra Ante Vučkovića o životnim brigama - odnosima u braku.