Gladna nahraniti' – četvrti od 14 djela milosrđa!

'Dadeš li kruha gladnome, nasitiš li potlačenog, tvoja će svjetlost zasjati u tmini i tama će tvoja kao podne postati, Gospodin će te vodit’ bez prestanka, sitit će te u sušnim krajevima...' (Iz 58, 10-11)Salezijanski studio 'Nova Eva' objavio je četvrti u nizu filmova iz serijala "14 djela milosrđa". Ovaj put tema obrađuje se djelo 'gladna nahraniti'.

Svijet u koji smo uronjeni traži obične, jednostavne, skromne i nesebične pojedince koji mogu odgovoriti na konkretne potrebe današnjeg vremena. I danas postoje siromasi, gladni, a situacije i sudbine pojedinaca su raznolike. Neki oskudijevaju u hrani, neki se hrane povremeno, jedu nekvalitetno i veoma skromno. Neki pak jedu preobilno i štetno za zdravlje.

Vjernik kao čovjek i kao kršćanin ne ostaje ravnodušan i pasivan. Kao takav osluškuje vrijeme i glas vlastite savjesti.

Često čujemo riječi 'trebalo bi', a na tim riječima sve i ostaje. Tako se stječe dojam da se promjene teško događaju i da je teško povezati vjeru i konkretan život.

Ovaj video prilog donosi jedan konkretan primjer milosrđa iz svakodnevnog života. Pekar Azgan Qenaj već 20 godina dijeli besplatno kruh potrebitima. U tom se vremenu suočio i s problemom u vidu kazne koju mu je napisao državni inspektorat jer je dijelio kruh bez računa. Kazna je bila ni manje ni više nego 30.000 kuna.

On je kaznu platio i nastavio dijeliti kruh iz jednostavnog razloga, njegov kruh i njegov trud ne smiju završiti u smeću. Zbog tog čina je 2009. dobio nagradu "Ponos Hrvatske" i studio 'Nova Eva' ga je odabrao kao ogledni primjer za priču "GLADNA NAHRANITI".

Pogledajte video!

Označeno u