Kako bi ovo bio divan Novogodišnji poklon Isusu od nas

Kako bi ovo bio divan Novogodišnji poklon Isusu od nas kad bi mu dopustili da nas Gospodin iz dana u dan sve više zahvaća, pročišćuje, posvećuje, suobličuje sebi, te u nama prebiva.

Dopustimo da se radovi odvijaju u nama na način na koji to Gospodin hoće. Ne bojmo se dati mu građevinsku dozvolu i suglasnost sa potpunim povjerenjem. On je svemogući Bog i savršeno zna kakvi su nam zahvati potrebni, jer nas on poznaje bolje nego mi sami sebe. Neka radovi budu u tijeku bez prestanka, bdjeli ili spavali pustimo Gospodina da nadgleda gradilište naših života i neka snagom Duha Svetoga ruši ono što je staro i zahrđalo i da podiže ono što je novo, sveto, preobraženo.

Gospodin postupno izgrađuje i obnavlja našu palu narav i uvodi nas u svoju nadnarav. Promjenu naših srdaca čini snagom Duha Svetoga kojega nam šalje i od Oca i koji jest Ljubav koja vlada između Oca i SIna. Ljubavni oganj Duha Svetoga pročišćuje našu nutrinu i čini nas novim stvorovima sposobnima živjeti sa Gospodinom, u Gospodinom i po uzoru na njega.

Označeno u