Ljubav nikad nije uzalud

Bog želi da su sva tvoja djela vođena dobrom namjerom ili nakanom. Dobra nakana je uvijek ljubav. Pa i onda ako djelo čisto “tehnički” gledano nije uspjelo, ono je ipak u temelju dobro, ako te je ljubav vodila.

Ljubav daje tvojim djelima najvažniju kvalitetu. Ova kvaliteta ima veću vrijednost nego učinak djela. Svaki put kada djeluješ s dobrom nakanom, raste razina ljubavi u svijetu. Ljubav nikad ne može biti izgubljena. Ljubiti nikad nije uzalud. Naprotiv, kada se radi o rezultatu, može djelo često puta izgledati uzaludno ili čak i destruktivno. Ono što izgleda kao neuspjeh može, u dalekoj budućnosti, otvoriti put velikom uspjehu.

Naravno, trebaš učiniti sve da postigneš dobar i učinkovit rezultat. Ali istovremeno potrebno je imati potpuno povjerenje u Boga i biti siguran da će Bog i onda ako pogriješiš i učiniš nešto glupo sve to izvesti na dobro, ako je tvoja nakana bila dobra.
Bog zna da je ljudski razum ograničen, da ćeš puno puta donijeti krive prosudbe i pogriješiti. To je sve uračunato u Njegov plan.

Jedno ovakvo povjerenje daje nam bezgraničnu slobodu. Činiš dobro koliko možeš, a ostatak čini Bog. I On to uspijeva!