Mi to činimo za Isusa

Žene koje su radile u centrima za socijalnu skrb često bi pomagale Majci Tereziji.

Jedna je žena rekla: “I mi se bavimo socijalnom skrbi, kao i vi, Majko, i željele bismo Vam pomoći.” Majka je željela njihovu pomoć, ali je htjela također da shvate pravu prirodu njihove misije.

Objasnila im je najprije ovako: “Čisto srce može vidjeti Boga, možemo Ga vidjeti jedni u drugima. To je ono što nas je naučio Isus: ‘Ljubite jedni druge, kao što sam ja vas ljubio. Ovo ste učinili za mene. Ona mala stvar, to ste učinili za mene.’ Mi nismo socijalne radnice. Moguće je da u očima nekih tako izgleda, ali mi ovo radimo za Isusa.” Ispričala je i ovaj primjer: “Jednom je jedna sestra pronašla čovjeka na cesti.

Dok ga je dizala dio kože je ostao zalijepljen na pločniku. Sestra ga je odnijela kući, ali joj je zbog tijela prekrivenog crvima trebalo puno vremena da ga očisti. Umro je nakon tri sata s krasnim osmijehom na licu. Pitala sam sestru kako se osjećala dok je dirala to tijelo?’ Odgovorila je: ‘Majko, nikada prije nisam toliko osjećala Kristovu prisutnost i sigurna sam da sam u tim trenutcima imala Njegovo tijelo u rukama.’”