Molite, dječice, da vam molitva postane život

„Molite, dječice, da vam molitva postane život.“ Neki kažu da ne vole moliti jer ne mogu podnijeti poniranje u samoga sebe.

Molitva nije gledanje samoga sebe. To je gledanje Boga.

Moliti znači reflektor usmjeriti na Krista. Što trebam činiti, otkriva mi se postupno. Ono se događa u meni. Upoznajući Krista, upoznajem samoga sebe. Samo u Isusu Kristu otkriva se misterij čovjeka. Bez Isusa smo nepoznanica samima sebi. Tko je bolje poznavao Isusa od Djevice Marije koja ga je pod svojim srcem nosila, odgajala i kojemu je do kraja života vjerovala, sve do podno križa na Kalvariji?

Ona je i danas ona koja nas vodi svomu sinu Isusu preko Kalvarije do uskrsnuća.Evanđelje nije prošlost. Bog nas nije ljubio samo jedan jedini put. On nas ljubi svakoga dana, svakoga trenutka, kroz čitav naš život. I ovaj trenutak ispunjen je Božjom ljubavlju i prisutnošću. I zato nam majka Marija i Kraljica Mira dolazi potaknuti nas, probuditi i otvoriti nam oči duše kako bismo otvorili srca i susreli Izvor života, mira i radosti, Boga. Bog nas k istini privodi ljubavlju, pa ako treba i patnjom. Sve čini za spas naših duša. Ne može ostati ravnodušan prema nama ljudima koji smo kruna njegova stvaranja. Ovo je milosno, darovano vrijeme u kojem nam dolazi i ukazuje se Djevica Marija.

Zato nam kaže: „U ovom milosnom vremenu obraćajte se da vam ne bude kasno.” Slobodni smo razmišljati da osim milosnoga vremena postoji i vrijeme u kojem Bog uskrati svoju milost i povuče svoju ispruženu ruku. Poslušajmo glas i riječi naše nebeske Majke Marije, da nam budu na spas duša i radost života, kako nam ne bi bilo kasno ući na gozbu života.

Označeno u