Mudrost Božjeg stvaranja-"Bog je mislio na sve"

Bog nam je ostavio savršena uputstva, koja hrana pomaže kojim dijelovima tijela! Da je Božja mudrost i domišljatost pri stvaranju prirode, ljudi te njihove povezanosti velika nema sumnje.

To potvrđuje i ovaj primjer. Primijećeno je da cio plod svakog voća ili povrća podsjeća na neki organ ili njegovu fiziološku funkciju u ljudskom tijelu, i da taj “patent”, ili “oznaka” upućuje na blagodati koju imaju za onog tko ih konzumira, kao na primjer:

Prerezana mrkva izgleda kao ljudsko oko. Zjenica, iris i zrakaste linije izgledaju baš kao pravo ljudsko oko.Nauka sada pokazuje da mrkva značajno stimulira protok krvi prema očima i njihovu funkciju.

mrkva.jpg

Paradajz ima 4 komore i crven je. Srce je crveno i ima 4 komore. Sva istraživanja pokazuju da je paradajz zaista odgovarajuća hrana za srce i krv.

rajčica.jpg

Orah izgleda kao mali mozak, sa lijevom i desnom polutkom, gornji cerebrum i donji cerebellum. Čak i bore ili kanali na orahu su kao neo-cortext. Sada se zna da orah pomaže razvoju preko 30 neuro-transmitera za funkciju mozga.

orah.jpg

Grah održava funkciju bubrega, i grah izgleda upravo kao ljudski bubreg.

grah.jpg


Celer izgleda baš kao kosti. Ovo povrće je specijalno usmjereno za jačanje kostiju. Kosti su 23% sodium i ova biljka također sadrži 23% sodiuma. Ako nemate dovoljno sodiuma u svojoj dijeti, tijelo to izvlači iz kostiju, oslabljujući kosti. Jedući celer, nadograđujemo potrebe kostiju.

celer.jpg


Smokve su pune sjemenja i često se pojavljuju u paru kad rastu. Smokve pojačavaju mobilnost muške sperme i povećavaju broj sperme također, u prevazilaženju muškog steriliteta.

smokve.jpg

Luk izgleda kao ćelije u tijelu. Današnja istraživanja pokazuju da luk pomaže čišćenju otpadaka iz svih tjelesnih ćelija. Luk čak izaziva suze koje ispiru epitelijalne slojeve očiju.

luk.jpg

Grožđe daje stanicama energiju i poboljšava protočnost krvnih žila - pogotvo onih koje koristi srce. Djeluje protiv zatvora stolice i pomaže kod izbacivanja otrovnog otpada iz organizma.

grozde.jpg

Naranče, grejp i drugo citrusno voće sliče na dojke žene. Ono unapređuje zdravlje dojki i efikasno poboljšava protjecanje kroz limfe dojki.

naranča.jpg

Izvori : http://www.manataka.org/page1429.html, znakovi-vremena.net,http://vrh.hr/, e-zena hr,mojaljekarna.hr

Photo : laughspark.com,mojaljekarna.hr