''Ne boj se stado malo!'' Gospina poruka Hrvatskoj

Poruka koju je primo Gobbi na Cenakulu za vrijeme posjeta Zagrebu, 20. rujna 1996., kada se susreo i sa tadašnjim zagrebačkim nadbiskupom i kardinalom Franjom Kuharićem. Nalazi se u Plavoj knjizi, a smatra se da se odnosi na nedavni Domovinski rat u Hrvatskoj, te na najavu i budućih teških i kriznih vremena za Hrvatsku.

''Kako sam zadovoljna Cenakulom što si ga ovdje imao sa svećenicima i vjernicima moga Pokreta, kojem je predsjedao Kardinal Nadbiskup koga veoma ljubim i štitim.

Na ovu se naciju moj Protivnik razbjesnio, donoseći u nju tešku kušnju nasilja i rata. Kolike su patnje morala podnijeti ova moja djeca! Ja sam se zauzela da dobiju veliki dar oslobođenja i mira.

Ali sad vas očekuju još veće muke.

- Ne boj se malo stado. Ocu Nebeskom se svidjelo dati vam kraljevstvo mog Bezgrješnog Srca.

Ja sam vam se očitovala i vi ste prihvatili s velikodušnošću moje male djece. Sada vas mogu povesti, kao nebeska vrtlarica u svjetlom vrtu vaših duša, na put čistoće, ljubavi i svetosti, vježbom svih kreposti koje su mi drage.

Tako vas svaki dan predajem kao žrtve zadovoljštine Božjoj Pravdi kako bi (Bog) mogao izliti na svijet pročišćujuću Milost svoga Božanskog milosrđa.

- Ne boj se stado malo. Vaša nebeska Majka udijelila vam je dar da se okupite sa svih strana u Njezinu pobjedničku četu.

Došao je čas odlučujuće bitke.

Sotona je već došao do vrhunca svoje moći i sada, također i u Crkvi, dovršit će (svoje djelo), koliko mu je Gospodin dopustio za Njeno najbolnije čišćenje. Časovi, koje ćete proživjeti, spadaju među najvažnije, jer svi događaji koje sam vam prorekla, ispunit će se.

- Ne boj se malo stado. Isus vas je okupio u nebeskom pašnjaku svoje božanske Ljubavi. On vas vodi savršenom ispunjenju Očeve Volje. isus želi biti od vas proslavljen.

Došao je čas u kojem ćete Isusa savršeno proslaviti. Vi ste utjeha njegovoj napuštenosti; vi ste duboka radost njegova Božanskog srca.

- Ne boj se malo stado. Budite moja mala djeca, koju sam okupila sa svih strana svijeta, za veliku bitku između Boga i Sotone, između sila dobra i sila zla.

Gospodin će pobijediti preko Mene, svoje male Sluškinje. Ja ću pobijediti pomoću vas, moja mala djeco.

Ono što se dogodilo u ovoj Naciji postaje znak za sve. Zbog svoje vjernosti Isusu i vašoj nebeskoj Majci, Crkvi i papi, Sotona je navalio na nju, u pokušaju da je uništi. Imajući na umu ovaj cilj, udružile su se sve sotonske i masonske sile. Međutim, Ja sam sama označila čas njihova poraza.

Tako  će biti za čitavo čovječanstvo.

Zato vas pozivam na pouzdanje i nadu.

- Ne boj se malo stado. Vama je povjereno poslanje da ostvarite trijumf mog Bezgrješnog Srca u svijetu.'' 

Cenakul ili Svećenički marijanski pokret (SMP) molitveni je pokret u Katoličkoj Crkvi. Korijene vuče iz unutarnjeg nadahnuća koje je tijekom molitve za vrijeme hodočašća u marijansko svetište u Fatimi 1972. godine doživio talijanski svećenik i teolog don Stefano Gobbi. Ime je dobio po cenakulu.

Talijanski svećenik don Stefano Gobbi (1930. - 2011.)

Rođen je u Dongu, u talijanskoj pokrajini Como. Studirao je teologiju na Papinskom lateranskom sveučilištu u Rimu, a 1964. zaredio se za svećenika.
Svećenički marijanski pokret

Gobbi je nadahnuće za okupljanje svećenika doživio u fatimskoj kapelici ukazanja. Dok je 28. svibnja 1972. molio za svećenike koji su bili u napasti da iznevjere svoje svećeničko zvanje i koji su bili nepokorni crkvenoj vlasti, Gospa mu je počela govoriti. U početku se uplašio, ali ga je poruka "Ne boj se, ja sam ta koja ti govori. Želim preko tebe osnovati jedno djelo koje će biti velika pomoć Crkvi za buduća vremena" ohrabrila.Don Gobbi je zamolio Mariju za znak potvrde, koji je isti mjesec u Nazaretu dobio. Gospa mu se od tada redovito obraćala do 1997. godine.

Don Gobbi je započeo molitvene susrete s trojicom prijatelja svećenika. To je bio početak Svećeničkog marijanskog pokreta sa sjedištem u Milanu, koji danas okuplja oko četiri stotine kardinala i biskupa, sto i trideset tisuća svećenika i desetine milijuna vjernika diljem svijeta. Od 1974. godine započeli su prvi Cenakuli - molitve i bratstva između svećenika i vjernika koje su se također proširilo po cijelom svijetu.[3] Ivan Pavao II. blagoslovio je djelovanje ovog pokreta. Marijanski pokret je u srpnju 2013. priznat od Crkve kao inicijativa unutar Crkve.
Ustroj

Ovaj pokret nije udruženje s pravilma, upravljačima ili promicateljima, nego je "jedan duh", kako je papa Ivan Pavao II. dao naslutiti o ovom pokretu. Jedina voditeljica ovog pokreta je Blažena Djevica Marija. Osobu koja animira Cenakul naziva se predmoliteljem. Danas su određene odgovorne osobe za svaki narod, kojima je povjereno praćenje oblikovanja Cenakula.

Gospa u Svećeničkom marijanskom pokretu traži tri stvari: posvetu i predanje njezinu Bezgrešnom Srcu, ljubav prema papi i širenje pobožnosti prema Srcu Marijinu među vjernicima.

U Hrvatskoj pokret djeluje jako skromno i broji svega šezdesetak svećenika. Blagoslov djelovanju ovog pokreta dao je i blagopokojni kardinal Franjo Kuharić, a službeno zadužena osoba za Cenakul u Hrvatskoj je isusovac Izidor Jedvaj.Član pokreta je i monsinjor Milivoj Bolobanić,a blizak mu je i franjevac Smiljan Dragan Kožul.Sam Stefano Gobbi posjetio je Zagreb, i u dva navrata Zadar.

Plava knjiga


Fatimska kapelica ukazanja, mjesto gdje je Marija progovorila Gobbiju.(FOTO:Wikipedia)

stefan-gobi-fatima.jpg

Poruke koje je Gospa u obliku unutarnjeg govora (locutio interna) od dala don Stefanu Gobbiju od srpnja 1973. je zapisivao, te sakupio i izdao u knjizi Svećenicima Marijinim predragim sinovima. Naziva se još i Plavom knjigom. U Hrvatskoj je do 2011. godine bila otisnuta u devet izdanja.

Poruka hrvatskom narodu

Poruka koju je primo Gobbi na Cenakulu za vrijeme posjeta Zagrebu, 20. rujna 1996., kada se susreo i sa tadašnjim zagrebačkim nadbiskupom i kardinalom Franjom Kuharićem. Nalazi se u Plavoj knjizi, a smatra se da se odnosi na nedavni Domovinski rat u Hrvatskoj, te na najavu i budućih teških i kriznih vremena za Hrvatsku.