''Papa je ustanovio Nedjelju Božje riječi! Koje je značenje i važnost toga dana?''

U rubrici pitajte svećenika, koja se emitira na Radiopostaji MIR Međugorje slušatelji su ovog tjedna postavili pitanje: ''Papa je ustanovio Nedjelju Božje riječi! Koje je značenje i važnost toga dana?''

Rubrika 'Pitajte svećenika' u programu je ponedjeljkom od 8 sati i 20 minuta, te u reprizi ponedjeljkom navečer i 20 sati. U njoj na pitanja slušatelja odgovaraju svećenici, suradnici Radiopostaje MIR Međugorje, a pitanja se mogu postaviti porukom na broj mobitela +387 63 455 655 ili e-mailom na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

U Vatikanu je 30. rujna objavljeno apostolsko pismo u obliku motu propria „Aperuit illis“ kojim Papa određuje da „Treća nedjelja kroz godinu bude posvećena slavljenju, razmišljanju i širenju Božje riječi“. Nedjelja Božje riječi slavit će se svečano kako bi se otkrilo pashalno i spasenjsko značenje Božje riječi koja na uvijek novi način potiče izaći iz individualizma i iznova se roditi za ljubav.

Naslov dokumenta „Aperuit illis“ dolazi od teksta iz Lukina Evanđelja „Tada im otvori pamet da razumiju Pisma“ (24, 45). Objavljen je na liturgijski spomen svetoga Jeronima, na početku 1600. obljetnice smrti glasovitog prevoditelja Biblije na latinski koji je govorio: „Ne poznavati Pisma znači ne poznavati Krista“. Papa objašnjava kako se tom inicijativom, o kojoj je već bilo riječi već na završetku Izvanrednog jubileja milosrđa, želi odgovoriti mnogim vjernicima koji su tražili da se ustanovi Nedjelja Božje riječi.

Detaljnije je o ovome govorio fra Stipan Klarić, a što je kazao fra Stipan poslušajte u nastavku:

Označeno u