Podcast manjeg brata: "O Molitvi"

U ovom vremenu korona izolacije, pojavili su se i neki novi načini evangelizacije.

Jedan od njih su i kratki video uradci s nadahnjujućim duhovnim razmatranjima. Najnoviji video kanal pod nazivom PODCAST MANJEG BRATA počeo je prikazivati mladi franjevac fra Robert Kavelj - član Hercegovačke franjevačke provincije, na dužnosti duhovnog asistenta Frame Mostar.

O sebi kaže ovako: „Iako sam rođen u BiH, odrastao sam u Americi. Ta činjenica me jako bilježila i mogu reći da sam u sebe integerirao nemali broj karakteristika koje bi se mogli smatrati „tipično američki“. Ipak, vjerujem da se osoba otkriva puno više kada zaviriš u njezinu nutrinu, gledajući dublje od zemljopisnih okvira u kojem je osoba odrasla.

Čovjeka obilježava više ono što voli, čemu se raduje i od čega strahuje, više od zastave koja visi na koplju ispred zgrade vlade. Prva stvar koja me možda najviše obilježava je moja potpuna oduševljenost Kristom i Franjom. Od svih stvari koja nam je Crkva darovala kroz stoljeća najljepši ukras njene dobrote je franjevaštvo. A unutar franjevaštva, koje je široko koliko i Crkva, osobno mi nema ljepšeg ni uzvišenijeg rada od rada s mladima. Uz to volim čitati; od psihologije i astronomije do klasične književnosti, sport; pogotovo nogomet. I možda iznad svega volim provesti kvalitetno vrijeme s prijateljima.“

Na youtubu možete pronaći nekoliko njegovih podcastova, izdvajamo „KAKO VOLJETI SEBE?“ od 28. travnja 2020. te ovaj posljednji: „O MOLITVI“ od 2. lipnja. 2020. U njemu razmišlja o onome što svi ponekad osjetimo kako nam misli lutaju dok molimo ili o vremenima kad nam se moliti ne da. Pa što učiniti u tim trenucima? Odgovore potražite na linku: