Pogledaj! Traje samo 5 min. tvojeg vremena!

Fr. Douglas Bazi, katolički svećenik koji je 2006. otet i mučen devet dana od strane islamskih militanata, nakon čega je pušten na slobodu.

Sada trenutno živi sa izbjeglicama u šatorskome kampu Erb-il u Iraqu gdje prihvaća i okuplja izbjeglice i kršćane sa svih strana. Donosim prijevod jednog dijela njegovog svjedočenja.. ostalo pogledaj sam!

Na pitanje novinarke, što želi reći kršćanima Europe, on odgovara:

"Prvo od svega, tražim od vas da se probudite! Ako misliš samo šutjeti, to je isto kao da se slažeš sa onima koji nas progone. Stoga nemoj šutjeti. Ako možeš, nemoj samo gledati, poduzmi akciju i probudi se!

"jedan od onih (misli na one koji su ga oteli) rekao mi je da će mi odrubiti glavu i zamijeniti je sa glavom psa. A jedan drugi mi kaže: Da! isjeći ćemo tvoje tijelo u manje komade! Tada sam im rekao: Za tebe je smrt kraj, ali za nas je početak!"

Zamolio sam Boga da makne zlo iz njihovih srdaca. Jedan od njih zove se Omar. Rekao mi je: ako se sretnemo jednog dana (u budućnosti), što ćeš učiniti? Zbog toga što mi je jednom slomio nos, zato mi je postavio to pitanje... što ćeš mi učiniti, pitao je? Odgovorio sam: naravno, otići ćemo uzeti piće, ili ne znam... ali ako su tvoje ruke zaprljane krvlju, morat ćeš za to odgovarati u zatvoru. No, što se mene tiče, ja ti opraštam!"
reportaža traje samo 5 min... probaj pogledati! I Bogu hvala na tvojim molitvama nakon toga.