Poruka Božića

Pastiri su našli znak - Majku i Dijete povijeno u pelene i stavljeno u jasle.

Događaj silaska Boga među nas, dolazak Sina Božjega kao čovjeka među nas traje u povijesti sve dok se ne pokaže pred očima svega svijeta proslavljen s desne strane Očeve.

To je poruka svete, blažene božićne noći. Crkva, zajednica svih vjernih, radosno kliče: Navješćujem vam radosnu vijest. I vama koji ste tjeskobni i zabrinuti, tužni i smalaksali; i vama sumnjičavima i nepovjerljivima; i vama napetih živaca i vama umornih ruku; i vama mladima često smućenih pogleda, uzdrhtalih srdaca u vrevi i oluji mladosti... Svima vam javljam i jamčim radosnu vijest: Bog je s nama, On je tu da od naše slabosti učini jakost, od klonulosti ustrajnost, od nemira mir, od nesreće sreću.

Navještaj i pjesma što su je otpjevali pastirima nebeski glasnici traje sve dok ne dođe do svakog ljudskog srca. Pastirima je rečeno: razglasite tu radosnu i oslobađajuću vijest. I oni su, nakon što su prepoznali znak i našli nebesko Dijete, pripovijedali i pripovijedali o svemu što su vidjeli i kako im je bilo rečeno. Ljudi su se divili što su im pastiri pripovijedali. Majka je ipak sve to skupljala u srcu i o tome razmišljala. Po njoj se, i po Josipu, taj rođeni morao s ljudskim riječima uključiti u ljudsku zajednicu. Tako je krenula radosna vijest svijetom. Ona još uvijek ide s kraja na kraj Zemlje. Javlja veliku radost: rodio se Bog i čovjek usred štalice!

Označeno u