„Posljedice grijeha predaka“

U srijedu 17. travnja 2024. na duhovnom susretu u Domu sv. Ante na Humcu pod nazivom „Dođi doma“, gostovao je fra Josip Ikić koji je govorio na temu „Posljedice grijeha predaka“.

Fra Josip Ikić je rođen 20. kolovoza 1964. u selu Štrepci, u župi Zovik – općina Brčko. Nakon osnovne škole pohađao je franjevačko sjemenište i gimnaziju u Visokom, novicijat te filozofsko-teološke studije u Sarajevu. Teologiju je diplomirao u Zagrebu, a za svećenika je zaređen 1989. Nakon završenih studija engleskog jezika i književnosti u Beogradu 1995., predavao je engleski jezik i vjeronauk u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Visokom, uz druge obveze. Trenutno je prefekt sjemeništaraca, profesor vjeronauka te voditelj Franjevačkog duhovno-pastoralnog centra u Visokom.

U svom jednostavnom, ali iskrenom i dubokom predavanju fra Josip će pokušati objasniti imaju li grijesi predaka ikakve posljedice na naš život i ispaštamo li mi za grijehe naših predaka? Trebamo li moliti za ozdravljenje obiteljskog stabla? Kako je moguće da smo opterećeni takvim stvarima ako smo na krštenju očišćeni od grijeha?

Poslušajte priloženi audiozapis i saznajte odgovore na ova pitanja.