Priča se nešto da skoro dolazi Isus? Kažu samo što nije. Vele znakovi posvuda, kraj je blizu. Gotovi smo. Ma jel'de? Što kaže Crkva

"Doći će Isus po tebe kada će biti najbolje za tebe. Ljubav je to. Ljubav zna najbolje?" piše na društvenim mrežama karmelićanin Krešimir Josip Bahmec.

Priča se nešto da skoro dolazi Isus? Kažu samo što nije. Vele znakovi posvuda, kraj je blizu. Gotovi smo. Ma jel'de? Što kaže Crkva? Čini se ono što kaže Sveto pismo. Ajd' fratre ne budi lin pa vid' u evanđelje dana što će reć'.

»Bdijte dakle jer ne znate u koji dan Gospodin vaš dolazi...budite pripravni jer u čas kad i ne mislite Sin Čovječji dolazi.« (Mt 24, 42-44) Čekaj malo, ovo nije šala! Isus doista govori o tome! Znači li to da trebam živjet u strahu, jer možda je danas, možda sutra, možda ne trebam ništa planirati jer kažu „svi” da je već na vratima i samo što nije pokucao?!
Hmm...kuca On već dugo, jako dugo. Ali ne da nas preplaši nego probudi, da nas potakne. Prijeti li dobri Isus? Ne, ne prijeti. Bog ne treba prijetiti ni plašiti jer što rekne, što obeća, učini. Osim, kako kaže Sveto pismo, kada se narod pokaje i moli, tada se smiluje više nego smo zaslužili. Jer ima i Bog jednu „manu”. Meko srce. Majčinsko srce iako je Veliki Otac. Milosrdni Otac.
I sad, što bih ja trebao raditi? Kajati se i moliti? Svakako? Kada, koliko? Sada, svaki dan. Zbog sebe? Ne samo zbog sebe, prihvaća Bog molitve i za druge, još više trpljenje. Ne da drugi nastavi griješiti već da prestane, da se i on probudi.
Dobro, ipak, kada će kraj svita? Nije te briga. Kada bude, bit'će! Kada se Bogu svidi, kada bude najbolji trenutak. Jer Bog želi da se svi ljudi spase. Jesi zapamtio? Svi! A gdje sam ja u toj priči? U Božjem srcu i čini sve da Bog bude u tvom srcu. Bdij danas. Sudnji dan je svaki dan jer svaki dan se odlučuješ za vječne stanove. Svaki dan je sudnji, odlučujući.
Ne boj se suda. Tvoje danas je priprema da budeš miran u Onaj dan. Govori Bog na mnogo mjesta u Svetom pismu da vjerni ne trebaju brinuti. Zato budi vjeran! Vjeruj! Čini najbolje što možeš. Da...past ćeš sto puta, ali se i digni, ustani. Sto i jedanput! Možeš to! Bog te gleda, čeka i raduje se svakom tvom koraku naprijed.
Nitko te ne voli kao Bog. Zašto onda brineš? Brini da se rješavaš grijeha, svaki dan. I ne zaboravi na bližnje, na siromahe, duhovne ponajviše! Moli, voli, opraštaj i ne brini. Doći će Isus po tebe kada će biti najbolje za tebe. Ljubav je to. Ljubav zna najbolje.