PRIJE ISPOVIJEDI, TRAŽITE POMOĆ SVOG ANĐELA ČUVARA

Ako imate poteškoća na pomisao kako se trebate ispovjediti, zamolite svog anđela čuvara da vam da snagu.

Ispovijedanje vlastitih grijeha u sakramentu Pomirenja često može biti zastrašujući zadatak, pogotovo ako se čovjek nije ispovijedao dugi niz godina. Možda se osjećate neugodno ili zabrinuto, a možda ćete biti u iskušenju da odustanete.

Ako se osjećate uznemireni zbog toga, zamolite svog anđela čuvara za pomoć! Mi katolici čvrsto vjerujemo da Bog svakome dodjeljuje vlastitog anđela, čiji je glavni cilj pomoći mu da dođe u Raj.

Čak i ako ih ne vidimo i ne čujemo, anđeli čuvari nas mogu ohrabriti i osnažiti u trenucima potrebe. Sve što moramo je otvoriti se za njihovo duhovno djelovanje i zatražiti njihovu pomoć.

Evo kratke molitve iz Zlatnog priručnika (Golden Manual) koju možete uputiti vašem anđelu čuvaru, kao i nebeskim svecima, kako biste ih zamolili za snagu da ispovijedate svoje grijehe svećeniku i kako biste mogli osjetiti milost Božju koja se izlijeva na vas:
"Anđelu čuvaru moj, moji sveci zaštitnici (navesti tko su), sveti Petre, sveta Marijo Magdaleno i svi sveci Božji, molim vas zagovarajte za mene grešnika, pomozite mi kako bih bio u stanju ispovijedati svoje grijehe svećeniku, u potpunosti, ponizno i raskajana srca. Izlijte Božju svjetlost u moju dušu i otkrijte mi sve grijehe koje bih trebao ispovjediti. Milosrdni Isuse, izlij svoju milost na mene grešnika. Amen.“

it.aleteia.org/Prijevod:medjugorje-info.com

Označeno u