Srpanj - mjesec Predragocjene Krvi, 22. srpnja

Krv Kristova nas čisti od grijeha

Razmatranje

Osim Isusa i Marije, svi smo mi ljudi grešnici. Često je najveći čovjekov grijeh u tome što ne vidi svoje grijehe, jer ih ne želi vidjeti. Tko, naprotiv, svoju krivnju uvidi i prizna, nalazi oproštenje. Isus je svojom Krvlju "platio" za grijehe čovječanstva. On je naš zagovornik kod Oca, zato se i smijemo pouzdati u njega.

Čitanje (1 Iv 1,7-2,2)

Ako u svjetlosti hodimo, kao što je on u svjetlosti, imamo zajedništvo jedni s drugima i krv Isusa, Sina njegova, čisti nas od svakoga grijeha. Reknemo li da grijeha nemamo, sami sebe varamo i istine nema u nama. Ako priznamo grijehe svoje, vjeran je on i pravedan: otpustit će nam grijehe i očistiti nas od svake nepravde. Reknemo li da nismo zgriješili, pravimo ga lašcem i riječi njegove nema u nama. Dječice moja, ovo vam pišem da ne griješite. Ako tko i sagriješi, zagovornika imamo kod Oca - Isusa Krista, Pravednika. On je pomirnica za grijehe naše, i ne samo naše, nego i svega svijeta.

Vjerujem li u oproštenje grijeha po Krvi Kristovoj? Uviđam li svoju krivnju i priznajem li je? Molim li se ikad da zaslijepljeni i zarobljeni grijehom dođu do nutarnje slobode? Imam li povjerenja u Isusa kao zagovornika kod Oca?

Kratka šutnja...

Molitva: Smiluj mi se, Bože...

Označeno u