Srpanj - mjesec Predragocjene Krvi, 23. srpnja

Krv Kristova nam očituje Očevu ljubav

Razmatranje

"Bog je ljubav". To je najljepše što je o Bogu moglo biti zapisano u Svetom pismu. Takva ljubav očituje se već u samom stvaranju. Bog stvara čovjeka na svoju sliku. Povijest čovječanstva je povijest Božjeg milosrđa. Ali čovjek se uvijek iznova svojim grijehom udaljavao od Očeve ljubavi. Unatoč toga, Bog čovjeka ne napušta. Čak mu šalje svoga Sina da ga spasi - još i više - šalje mu svoga Duha preko kojega mu očituje svoju ljubav.

Čitanje (Iv 4,9-16)

Kaže mu Samarijanka: "Kako ti, Židov, išteš piti od mene, Samarijanke?" Jer Židovi se ne druže sa Samarijancima. Isus joj odgovori: "Kad bi znala dar Božji i tko je onaj koji ti veli: 'Daj mi piti', ti bi u njega zaiskala i on bi ti dao vode žive." Odvrati mu žena: "Gospodine, ta nemaš ni čime bi zahvatio, a zdenac je dubok. Otkuda ti dakle voda živa? Zar si ti možda veći od oca našeg Jakova koji nam dade ovaj zdenac i sam je iz njega pio, a i sinovi njegovi i stada njegova?" Odgovori joj Isus: "Tko god pije ove vode, opet će ožednjeti. A tko bude pio vode koju ću mu ja dati, ne, neće ožednjeti nikada: voda koju ću mu ja dati postat će u njemu izvorom vode koja struji u život vječni." Kaže mu žena: "Gospodine, daj mi te vode da ne žeđam i da ne moram dolaziti ovamo zahvaćati." Nato joj on reče: "Idi i zovi svoga muža pa se vrati ovamo."

Boga najviše vrijeđa nepovjerenje u njegovu ljubav. Sumnjam li u tu Božju bezgraničnu ljubav? Vjerujem li da me Bog ljubi baš ovakvog kakav jesam? Molit ću od Gospodina dar vjere i povjerenja!

Kratka šutnja...

Molitva: Himan Krvi Kristovoj

Označeno u