Srpanj - mjesec Predragocjene Krvi, 25. srpnja

Krv Kristova i uskrsnuće

Razmatranje

Po krštenju smo postali ne samo dionici Kristove smrti nego i uskrsnuća. Zato naš život treba odgovarati toj stvarnosti. Svukli smo starog čovjeka i obukli novog. No, dokle god živimo u ovom svijetu, postoji opasnost da padnemo. Uskrsnuće nam ne smije biti daleki cilj. Svaki dan trebamo živjeti kao oni koji su već uskrsli s Kristom.

Čitanje (Kol 3,1-4. 12-16)

Ako ste suuskrsli s Kristom, tražite što je gore, gdje Krist sjedi zdesna Bogu! Za onim gore težite, ne za zemaljskim! Ta umrijeste i život je vaš skriven s Kristom u Bogu! Kad se pojavi Krist, život vaš, tada ćete se i vi s njime pojaviti u slavi. Zaodjenite se dakle - kao izabranici Božji, sveti i ljubljeni - u milosrdno srce, dobrostivost, poniznost, blagost, strpljivost te podnosite jedni druge praštajući ako tko ima protiv koga kakvu pritužbu! Kao što je Gospodin vama oprostio, tako i vi! A povrh svega - ljubav! To je sveza savršenstva. I mir Kristov neka upravlja srcima vašim - mir na koji ste pozvani u jednom tijelu! I zahvalni budite! Riječ Kristova neka u svem bogatstvu prebiva u vama! U svakoj se mudrosti poučavajte i urazumljujte! Psalmima, hvalospjevima, pjesmama duhovnim od srca pjevajte hvalu Bogu!

Umirem li svaki dan s Kristom kako bih s Njim i uskrsnuo? Mogu li za sebe reći da svlačim starog čovjeka i oblačim novog? Pouzdajem li se u svom življenju u moć i snagu Krvi Kristove?

Kratka šutnja...

Molitva: Dragocjeno otkupljenje

Označeno u