Srpanj - mjesec Predragocjene Krvi, 29. srpnja

Marija, Majka Crkve

Razmatranje

Marijino poslanje nije bilo završeno pod križem. Izgubila je Sina, ali nije tu ostala, jer Bog je bio njezina snaga. Živjela je iz vjere, zato je i mogla izdržati pod križem dok su se skoro svi učenici razbježali. Isus povjerava majku Ivanu i Ivana majci. Kakva zamjena! Ali Marija je prihvaća. Ona ne prihvaća samo Ivana, ona prihvaća s njim cijelu Crkvu, cijelo čovječanstvo, jer je za sve trpjela. Marija zajedno s učenicima čeka dolazak Duha Svetoga. Ona, zaručnica Duha Svetoga, priprema svojom jakom vjerom i prisutnošću buduće pastire Crkve na silazak Duha Svetoga. Svima nama je postala majka snagom Predragocjene Krvi.

Čitanje (Iv 19,25-27)

Uz križ su Isusov stajale majka njegova, zatim sestra njegove majke, Marija Kleofina, i Marija Magdalena. Kad Isus vidje majku i kraj nje učenika kojega je ljubio, reče majci: "Ženo! Evo ti sina!" Zatim reče učeniku: "Evo ti majke!" I od toga časa uze je učenik k sebi.

Živim li iz vjere, poput Marije? Daje li mi ona snage izdržati u životnim teškoćama? Postoji li u meni svijest da je Marija i moja Majka? Kakav je moj odnos prema njoj?

Kratka šutnja...

Molitva svetog Alberta Velikog

Označeno u