Što je majka Padre Pija naučila činiti kad bi netko psovao

Tijekom odrastanja Padre Pija, njegova ga je majka učila kako "popraviti" štetu nanesenu psovkom.

Kao dječak, Padre Pio je bio upoznat s pogrdnim jezikom, jer su mnogi njegovi prijatelji psovali ili proklinjali.

Njegova bi prva reakcija bila da pobjegne.

Autor C. Bernard Ruffin prenosi sljedeću priču u svojoj knjizi, Padre Pio: Istinita priča, prenosi Aleteia.

Kad god bi neki dječak opsovao ili proklinjao, Franci bi pobjegao. Isti onaj Luigi Orlando koji ga je opisao kao "dječaka kao i svakog drugog", prisjetio se da je jednom, dok su se njih dvojica hrvali, Luigi ispustio s usana "snažan izraz", na što je na što je Franci, koji ga je pribio na zemlju, skočio i pobjegao.

Majka Padre Pija nije željela da se njezina djeca druže s drugom djecom koja su se psovala. Padre Pio je to shvatio ozbiljno i bježao je od svakoga tko bi psovao ili proklinjao.

Istodobno, majka ga je naučila i "popraviti" učinjenu štetu.

Beppa je zabranila svojoj djeci da se druže s drugima koji koriste vulgaran ili bogohulan jezik. Zapravo, kad god bi čula da netko psuje, to bi "popravila" izrazom, " Blagoslovljen budi Bog! ” — praksa koju je pokušala usaditi svoj djeci .

Kako je rastao, Padre Pio je prestao bježati od ljudi koji su psovali, ali je vjerojatno pokušao dati sve od sebe da "popravi" štetu psovki.

Moguće je da bi i on bio u iskušenju da upotrijebi ružne riječi, kao što su mnogi od nas u iskušenju svakodnevno. Bio je čovjek, baš kao i mi.

Što god se dogodilo kasnije u njegovu životu, majka Padre Pija može nas naučiti lekciju o tome kako pozitivno reagirati kada se suočimo s jezikom koji vrijeđa Boga.