Sveta Faustina o Cvjetnici

Cvjetnica. Ove nedjelje doživjela sam na poseban način osjećaje Preslatkog Srca Isusova.

Moj duh bio je tamo gdje se Isus nalazi. Vidjela sam Isusa kako sjedi na magarčiću i učenike i velike gomile što su išle s Isusom, radosne i s granama u rukama. Jedni su ih bacali pod noge kuda je Isus prolazio, drugi su ih držali visoko poskakujući pred Gospodinom, ne znajući od radosti što da učine. Vidjeh jednu drugu gomilu što ide Isusu u susret, s točno istim radosnim licima i s granama u rukama. Bez prestanka klicahu. I mala djeca su tu bila. Ali Isus je bio vrlo ozbiljan. Gospodin mi je dao spoznati kako je On mnogo trpio u to vrijeme. U tom trenutku nisam više ništa vidjela osim Isusa, čije je srce bilo presićeno nezahvalnošću.

Dn 642

21.III 1937. Cvjetnica. Za vrijeme Sv. mise uronila je moja duša u gorčinu i muku Isusovu. Isus mi je dao upoznati koliko je On trpio za vrijeme ovog svečanog ulaska. “Hosana” odzvanjalo je u Isusovu srcu kao “Raspni Ga”. Isus mi je to dao na poseban način osjetiti.

Dn 1028

10.IV 1938. Cvjetnica. Bila sam na Sv. misi, ali bijah suviše slaba da bih išla po palme. Osjećala sam se bez imalo snage jedva izdržavši Sv. misu. Za vrijeme Sv. mise Isus mi je dao upoznati bol Njegove duše. Posve jasno sam osjećala kako bolno odjekuju hosana-himni u Njegovom Preslatkom Srcu. Moja duša je također ispunjena morem gorčine i svaki hosana je probadao moje srce. Moja duša je privučena Isusu. Čula sam Njegov glas: “Moja kćeri, tvoj suosjećaj donosi Mi ublaženje. Razmatrajući Moju muku tvoja duša dobija posebnu ljepotu.”

Dn 1657