SVETI IVAN PAVAO II. O PRIPRAVI ZA BOŽIĆ „I Papa će se ispovjediti da bi dostojno primio Dijete Isusa.“

Kako nam se Božić približava, sve više razmišljamo o tome kako se najbolje pripremiti za Isusov rođendan. Ovdje donosimo nekoliko misli, molitvi i zgoda svetog Ivana Pavla II. koje će nam pomoći u tome.

U Angelusovom govoru 2003. godine u vrijeme iščekivanja rođenja našeg Spasitelja rekao je :

"Na ovom putu iščekivanja i nade, crkvena je zajednica više nego ikada poistovjećena s Presvetom Djevicom. Neka Ona bude, Djevica iščekivanja, koja će nam pomoći da otvorimo srca Onomu koji, dolaskom među nas, donosi neprocjenjivi dar mira cijelom čovječanstvu ".

Sveti papa Ivan Pavao II. gajio je duboku pobožnost prema Gospi. U vrijeme Došašća, Isusovoj je Majci prikazivao posebne molitve kako bi na odgovarajući način pripremili naša srca za Božić.

"Neka Presveta Djevica Marija, "Žena Euharistije" i Djevica od Adventa, pripremi nas da radosno dočekamo Kristov dolazak i dostojno slavimo njegovu sakramentalnu nazočnost u otajstvu Euharistije." "Sveta Bogorodice, Djevice iščekivanja, zagovaraj nas da Bog - koji - dolazi, pronađe nas spremne primiti obilje Njegovih milosti." Sveti Ivan Pavao II o tome kako se najbolje pripremiti za Božić: Nekoliko dana pred Božić 1980. Ivan Pavao II., susreo se u jednoj rimskoj župi s više od dvije tisuće djece. Počeo je katehezu: „Kako se pripravljate za Božić?“

„Molitvom“, odgovaraju djeca.

„Dobro, molitvom, „kaže Papa, „ali i ispovijeđu. Treba se ispovijediti da biste pristupili pričesti. Hoćete li to učiniti?“ A djeca još jače u glas odgovaraju: „Hoćemo!“ „Da, treba to napraviti“, kaže im Ivan Pavao II., pa tihim glasom dodaje: „I Papa će se ispovjediti da bi dostojno primio Dijete Isusa.“

Sveti papa Ivan Pavao II. svoju zadnju Božićnu misu - polnoćku, slavio je u prepunoj Bazilici Sv. Petra 25. prosinca 2004 gdje je više desetaka tisuća vjernika te kišne večeri sudjelovalo u misnom slavlju i primilo božićni blagoslov jednog od najvećih svetaca ovoga vremena.

U video prilogu pogledajte zadnju polnoćku svetog pape Ivana Pavla II..

Označeno u