Svetkovina Gospi koja razvezuje čvorove

Po Blaženoj Djevici Mariji je na svijet došao naš Spasitelj svijeta i po njoj svi "čvorovi" u našem životu mogu biti razriješeni.

Dani kada častimo Mariju koja razvezuje čvorove su: 15 kolovoz, 8 prosinca i 28 rujan. Prije tih datuma preporuča se kao i u bilo koje vrijeme moliti devetnicu koja je na linku

Što su "ČVOROVI"?
Čvorovi su problemi koje često nosimo godinama i za koje ne nalazimo riješenja, a to su: Obiteljske svađe, nerazumijevanja između roditelja i djece, pomanjkanje poštovanja, nasilje, zlopamćenje među supružnicima, pomanjkanje mira i radosti u krugu obitelji, svađe i beznađe supružnika koji se rastaju, tjeskoba, žalost zbog djeteta koji se drogira, koje je bolesno, koje je napustilo roditeljski dom, koje se udaljilo od Boga, razuzdanost i razvrat u obitelji, alkoholizam, mane naše i mane onih koje volimo, rane koje su nam drugi nanijeli, srdžba, osjećaj krivnje, učinjeni pobačaj, bolest koja se ne liječi, depresija, strahovi, nezaposlenost, samoća, nepovjerenje, povrijeđeni ponos, oholost i drugo ... Svi ti čvorovi su posljedica grijeha u našem životu. Ti čvorovi i mnogi drugi  guše našu dušu, otimaju iz našeg srca radost, ponekad i volju da nastavimo živjeti. Ti nas čvorovi udaljavaju od Boga, vežu nam ruke i noge, čitavo naše biće i našu vjeru, smetaju nam da se bacimo u Očeve ruke kao djeca i da mu zahvaljujemo. Majka Marija želi da sve to prestane i hita nam u susret da joj predamo "sve čvorove" kako bi ih "razvezala" jedan po jedan. U ovom novom tisućljeću - marijanskom, jer ga je Ivan Pavao II posvetio Bogorodici, spremna je više nego ikada pomoći onima koji se utječu njezinom milosrđu.

MOLITVA MARIJI KOJA RAZVEZUJE ČVOROVE

Djevice Marijo, Majko lijepe ljubavi, Majko koja nisi nikad ostavila nijedno dijete koje traži pomoć, Majko čije ruke rade bez prestanka za tvoju voljenu djecu, jer su ispunjene božanskom Ljubavi i beskrajnim Milosrđem koje se izljeva iz tvog srca, okreni svoj pogled prepun sućuti prema meni. Vidi čvorove koji guše moj život.Ti poznaješ moju nevolju i žalost. Ti znaš koliko me ovi čvorovi paraliziraju. Marijo, Majko kojoj je Bog povjerio dužnost da razveže čvorove života svoje djece, ja polažem svoj život u tvoje ruke. Nitko, čak ni Zli, ne može oduzeti tvoju milosrdnu pomoć. U tvojim rukama ne postoji nijedan „ čvor“ koji ti ne bi mogla razvezati. Majko, sva moćna, po tvojoj milosti i moći tvoga zagovora kod tvoga sina Isusa, mog Otkupitelja, primi danas ovaj „ čvor“ . . . ( imenuj ga ,ako je moguće ). Na slavu Božju, molim te da ga razvežeš zauvijek. Uzdam se u Te! Ti si jedinstvena Tješiteljica koju mi je Bog dao, ti si Tvrđava mojih slabih snaga, bogatstvo mojoj bijedi, oslobođenje od svega što me smeta da budem s Kristom. Primi moj poziv. Čuvaj me, vodi me, štiti me. Ti si moje sigurno utočište!

„ Marijo koja razvezuješ čvorove“, moli za mene!

DEVETNICA MARIJI KOJA RAZVEZUJE ČVOROVE