Trebali bi znati i reći drugima za ovo: Blagoslovljena voda otklanja prisutnost i utjecaj zlih duhova

Škropljenje, a osobito križanje sa blagoslovljenom vodom jako je i sigurno oružje protiv napastovanjima đavla.

Kad je već naša skromna molitva moćna nadvladati ma koju napast, očito je da ova moć postaje jača, dok joj se pridruži blagoslovljena voda, koja je specijalno za to zadobila specijalni blagoslov i moć Crkve. TJERANJE ĐAVLA Đavao mrzi svetu vodu zato što je njezina snaga iznad njega. On ne može dugo boraviti na mjestu ni pokraj osobe koja se škropi blagoslovljenom vodom. SVETE DUŠE ČEZNU ZA NJOM Samo u čistilištu čovjek može shvatiti kao neka siromašna duša žarko čeka za svetom vodom. Ako želimo imati četu zagovornika, pokušajmo shvatiti njihove molbe i nikad ih ne zaboraviti kad smo kraj boce sa svetom vodom. Svete duše koje su bliže Nebu možda treba poškropiti samo jednom kapljicom svete vode da se oslobodi njihova prikovana duša.

OTPUŠTANJE LAKIH GRIJEHA Zato što je sveta voda jedan od crkvenih sakramentala, ona otpušta laki grijeh. Čuvaj svoju dušu prelijepo čistom u Božjem oku, stavljajući pozorno znak križa na sebe govoreći: ,,OVOM SVETOM VODOM I TVOJOM PREDRAGOCJENOM KRVLJU, OPERI ME GOSPODINE, OD SVIH MOJIH GRIJEHA!“ (Poškropi sa sve 4 strane svijeta)

MOLITVE BLAGOSLOVA ZA OSLOBODJENJE MJESTA (Za oslobođenje kuća, mjesta, polja i sl. od đavolske prisutnosti. Preporuča se nakon molitve škropljenje blagoslovljenom vodom).

Pohodi, Gospodine Bože, našu kuću (ovo mjesto, polje,...) i udalji od nas sve đavolske zasjede, pošalji svoje svete anđele, da nas čuvaju u miru i tvoj blagoslov neka siđe na nas i uvijek ostane s nama. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen. Gospodine Isuse Kriste, koji si zapovjedio svojim apostolima da zažele tvoj mir svima koji su živjeli u kućama u koje su zalazili; posveti, molimo Te, i ovu kuću i sve koji u njoj prebivaju, po ovoj našoj poniznoj molitvi, punoj povjerenja. Izlij na ovu obitelj svoj blagoslov i mir. Neka joj dođe spasenje, kao što je došlo u Zakejevu kuću kada si Ti u nju ušao. Zapovijedi svojim anđelima da bdiju nad njom, da je čuvaju i da odagnaju svaki đavolski utjecaj.

Udijeli svima, koji stanuju u ovoj kući, milost da se tebi svide živeći kreposno, tako da zasluže, u svoje vrijeme, biti prihvaćeni od tebe u Vječni dom na Nebu. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen. Svi vi koji imate u svom domu blagoslovljene vode, nemojte je cuvati za ukras, ona je tu da se koristi, da vam pomogne, da vas zastiti. Prekrizite se i molite: VJEROVANJE, OCE NAS, ZDRAVO MARIJO, SLAVA OCU i ovu gornju molitvu koju smo napisali. Poskropite sebe, svoju obitelj, svoj dom, dvoriste...I NE BOJTE SE!