MAGIJA I OKULTNO: Što činiti s predmetima koji su služili u okultne svrhe?

Piše Dražen Bušić:

Ovo pitanje sam više puta čuo za vrijeme naših seminara za nutarnje ozdravljenje i oslobođenje.

Mnogi zavedeni kršćani koji su spoznali da je grijeh baviti se okultnim praksama pitali su me što trebaju napraviti s predmetima koji su im služili u te svrhe kao što su knjige, karte, amajlije, talismani, visak, itd. Prema crkvenom obredniku te predmete treba uništiti spaljivanjem uz pratnju molitve i pepeo baciti u vodu tekućicu.

Ova praksa se temelji na primjeru iz Djela apostolskih 19,19. No, ovdje moram napomenuti da to u praksi može biti problematično. Jedan moj prijatelj, katolički laik, inače dugogodišnji suradnik u Božjemu djelu kojemu su mnogi obraćenici donosili takve predmete, pričao mi je o neobičnim fenomenima koji se redovno javljaju kod spaljivanja. Jednom se iznenada pojavio vjetar koji je digao veliku vatru pa su se zapalila dva okolna stabla. Vatra je prestala gorjeti kad je u „svetoj ljutnji“ udario štapom po stablu. I prvi i drugi fenomen, i požar koji se digao nakon iznenadnog vjetra i okončanje teško je protumačivo na prirodan način.

U drugome slučaju, iz vatre je iskočila velika iskra i zapalila mu dio odjeće. Ponekad bi se još netko odvažio uništavati ovakve predmete i često nakon toga svjedočio da „ne žele izgorjeti“, čak niti knjige. Sve to poziva na oprez jer očito je da đavao ovdje gubi važnu bitku i da su zato njegovi otpori i napadi vrlo snažni. Znajući sve to, vjernici se opravdano pitaju što im je činiti. U svakom slučaju najgora odluka bila bi ne činiti ništa.

Predmetima koji su služili u okultne svrhe nije mjesto po kućama jer su stalna prijetnja za one koji ih posjeduju. Sa svih strana dolaze nam zahtjevi uznemirenih ljudi koji nas mole da kao duhovni radnici dođemo moliti za njih da im se u kućama prestanu događati „čudne“ stvari kao što su svađe, netrpeljivosti, teške financijske prilike, nadnaravne manifestacije kao što je lupanje ili koraci koji se čuju na tavanu, a čemu je korijen vrlo često u okultizmu. Jednom smo pomogli bračnom paru da se oslobodi prokletstva koje je bilo prizvano okultnom literaturom koju su držali na tavanu svoje kuće. Nakon što smo koristili dar spoznaje i pomolili se, par je odlučio sve to uništiti, a bila je riječ o „vrijednoj“ kolekciji za koju bi, da su to prodali, dobili pozamašan iznos. Iza toga žena je zatrudnjela i dobili su dijete točno na jedanaestu godišnjicu braka.

Okultni predmeti u njihovoj kući bili su za njih izvor prokletstva. I oni su nam rekli kako su knjige gorile vrlo sporo, kao da „ne žele izgorjeti“. Ne samo predmeti koji su služili za obavljanje nekog oblika okultizma: magija, čaranje, nadriliječništvo već i razni drugi, poput umjetnina koje su donesene iz nekršćanskog okruženja, mogu biti izvor velikih problema. Poznati biblijski učitelj Derek Prince svjedočio je kako je u jednom razdoblju života imao velikih problema na području financija. Neko vrijeme nije znao od kuda to dolazi, ali je dobivši odgovor u molitvi shvatio da je tapiserija koja je ukrašavala njegov dnevni boravak za njega bila izvor prokletstva.

To je bio djedov poklon kojega je kupio u Kini, a predstavljao je zmaja. Duh Sveti ga je podsjetio da je zmaj u Bibliji Božji neprijatelj. Uništio je skupocjenu stvar i ponovo je primio izgubljeni blagoslov. Jedan naš poznati glumac i obraćenik svjedočio je kako je u jednom razdoblju života imao napasti na psovku. Nije znao od kuda to dolazi dok mu jedan svećenik, koji se zatekao kod njega u kući, nije postavio pitanje u vezi jedne slike. Iako se radilo o sakralnoj tematici, svećenik je primijetio da iz te slike izbija duh bludnosti. Umjetnik je očito bio pod utjecajem toga duha što je prenio i na platno. Iako je tematika bila sakralna, slika nije nastala u Duhu Božjemu pa je kao takva bila izvor prokletstva.

Obraćeni je maknuo sliku iz kuće i napasti na psovku su prestale. Osim umjetnina koje mogu biti izvor prokletstva to mogu još biti članske iskaznice, potvrde i diplome o sudjelovanju u tajnim protukršćanskim organizacijama, komunističkoj partiji ili potvrde o završenim stupnjevima inicijacije i treninzima new-age tehnika liječenja i promicanja „zdravog“ života. Sve bi to trebalo uništiti.

Ako i sami imate nešto od toga, a ne usuđujete se to sami spaliti, potražite nekog svećenika ili laika koji s time ima više iskustva.

Izvor: http://www.snaga-za-zivot.hr/Iz knjige Apokalipsa – rat za duše, Dražena Bušića koju možete kupiti OVDJE.

Označeno u