Ne možete spavati noću? Ovi redovnici imaju odgovor za nesanicu

Umjesto da provedete cijelu noć prevrćući se po krevetu, nadahnite se redovnicima i redovnicama diljem svijeta i iskoristite nesanicu u dobre i svete svrhe.

Ponekad je noću teško zaspati iz bezbroj razloga: od tjeskobe zbog onoga što se događa u svijetu ili kod kuće do fizičkih neugodnosti ili bolesti.

Iako sigurno postoje načini da potražite liječničku pomoć ako je to redoviti problem, u prilikama kada jednostavno niste u stanju zadrijemati, uvijek se možete okrenuti ovim biblijskim stihovima i/ili se pridružiti drugima u molitvi — ali iz udobnosti svog doma.

Dok je većina nas “zauzeta” spavanjem, postoje redovnici diljem svijeta koji su noću zauzeti sudjelujući u liturgijskom času. Na gori Athos nalazi se oko 3000 redovnika koji noć koriste za molitvu kako bi posvetili našu noć.

Ako pomislite na sve te redovnike i redovnice kontemplativnih redova udružene u molitvi i pratite ih dok mole za svijet, tada vaše vrijeme neće biti izgubljeno, a tko zna koliko moćne mogu biti te združene molitve.

"Samo da vas uvjerim, redovnici i redovnice ipak spavaju! Samostani slave liturgiju sati u različitim trenucima noći. Neki bi se mogli moliti u ponoć, dok bi se drugi mogli moliti u 2 sata ujutro. Dobra je vijest da , s obzirom na to da svi živimo u različitim vremenskim zonama, bez sumnje će se negdje u svijetu naći redovnik ili redovnica koji će moliti kad budete budni i poželjeli biste spavati", piše Aleteia.