Otac Lorenzo: Ako GOSPA u Međugorju traži da se moli za pastire, mora postojati razlog za to. Koji je to razlog?

U Međugorju Blažena Djevica Marija neprestano poziva vidioce da mole za pastire. Ako GOSPA u Međugorju traži da se moli za pastire, mora postojati razlog za to. Koji je to razlog? Zasigurno obraćenje mnogih nas od klera, istaknuo je otac Lorenzo jednom prilikom.

Facebook stranica Sjeme svakodnevno daje osvrt na evanđelje oca Lorenza Montecalva od Družbe Otaca Božanskog Poziva.

(Mt 11,20-24)

Prije dosta godina razgovarao sam s jednim čovjekom kojeg je, kad je bio mlad, ozdravio Padre Pio. Između ostalog, rekao mi je kako se, unatoč doživljenom čudu, još uvijek nije obratio.
Kako je istinito da se onaj koji prima ili gleda čudo ne obraća uvijek ozbiljno na Riječ Božju. Koliko puta neki kršćani, za vrijeme teške bolesti, ovako mole Gospodina: "Bože moj, ako me ozdraviš, obećajem ti da ću promijeniti život i aktivnije sudjelovati u životu župe". Zadobivši ozdravljenje, zaboravljaju obećanje dato Gospodinu, te možda vode još gori stil života od onog prije ozdravljenja, kršćanski govoreći.

Zapadna Europa je vidjela toliko čuda i čudesa koje su napravili toliki sveci. A ipak danas, zaboravljajući daleki i nedavni život mnogih svetaca, odabrala je stvari koje su odvratne pred Gospodinom. A ono što rastužuje jest da se proglašava napokon slobodnom od Gospodnjih zakona. Siguran sam da će zemlje Zapadnog svijeta na kraju vremena, koji bi se mogao zbiti svaki tren, biti tretirane mnogo ozbiljnije od nekih kontinenata koji još ne poznaju Evanđelje. Nadamo se da će se Crkva u našem Zapadnom svijetu probuditi iz sna i ozbiljno započeti pozivati ljude na obraćenje prije nego bude prekasno.

Potrebno je da razmatramo današnje Evanđelje, posebno mi posvećeni: biskupi, svećenici i časne sestre. Gospodin je vrlo ogorčen na mnoge nas posvećene koji smo postali birokrati, te u srcu nemamo ni spasenje naše duše, ni ono naroda kojeg nam je Gospodin povjerio. Mnogi od nas od klera, iako smo vidjeli toliko čuda i čudesa koje Gospodin vrši, nastavljamo živjeti lagodan i buržujski život.

U Međugorju Blažena Djevica Marija neprestano poziva vidioce da mole za pastire. Ako GOSPA u Međugorju traži da se moli za pastire, mora postojati razlog za to. Koji je to razlog?

Zasigurno obraćenje mnogih nas od klera.

Molite za mene da se ozbiljno obratim! Amen. Aleluja.

(O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva)

(S ljubaznim dopuštenjem Družbe Otaca Božanskog Poziva)