Krv Kristova - prolivena kod obrezanja

Razmatranje

Obred obrezanja podsjećao je na savez koji je Bog sklopio s Abrahamom. Tako je posvećen izvor samoga života, a time i cijela obitelj. I Isus je obavio taj obred jer je htio u svemu biti sličan nama, osim u grijehu. On ovim prvim prolijevanjem svoje Krvi ispunja Stari savez i time postaje začetnikom Novog saveza.

Čitanje (Lk 2,21-23)
Kad se navršilo osam dana da bude obrezan, nadjenuše mu ime Isus, kako ga je bio prozvao anđeo prije njegova začeća. Kad se zatim po Mojsijevu Zakonu navršiše dani njihova čišćenja, poniješe ga u Jeruzalem da ga prikažu Gospodinu - kao što piše u Zakonu Gospodnjem: Svako muško prvorođenče neka se posveti Gospodinu!

Bog je u sakramentu krštenja sklopio Savez sa mnom osobno! Jesam li svjesno prihvatio obveze toga Saveza ili mi je to samo puka tradicija? U tom sakramentu odrekao sam se sotone i njegovih djela i obvezao slijediti Krista i Njegov zakon ljubavi. Je li to za mene stvarnost?

Kratka šutnja....

Molitva: Prvo otajstvo Krunice Predragocjene Krvi

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
5. DAN MLADIFESTA – 5. kolovoz 2020.
05. August 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.