Iskra Milosrđa, međunarodna molitvena inicijativa u čast Božjega milosrđa na ulicama gradova svijeta održat će se u petak, 28. rujna u 15 sati u organizaciji Koordinacije štovatelja Božjega milosrđa i u Hrvatskoj.

U organizaciji Koordinacije štovatelja Božjega milosrđa i u Hrvatskoj, međunarodna molitvena inicijativa u čast Božjega milosrđa održat će se u sljedećim gradovima:

Ivanec - župa sv. Marije Magdalene
Kutina - Gradski trg
Pula Trg Portarata
Rijeka - Trsat
Solin - Gospa od Otoka
Split - Sustipan; ispred Rodilišta; ispred klinike CITO na Trsteniku
Studenci - na Franjevačkom trgu
Zagreb - ispred zagrebačke katedrale

Inicijativa je pokrenuta 2008. u Poljskoj i do danas se proširila po čitavom svijetu. Za datum održavanja izabran je dan beatifikacije Michała Sopoćka, ispovjednika sv. Faustine Kowalske, posrednice poruke o Božjem milosrđu. Vrijeme održavanja: 15 sati, 'sat Milosrđa', također je stalno.

Nakane ovogodišnje molitve su: za svećenike da budu vjerni navjestitelji Božjega milosrđa u duhu poziva što ga je posredovala sv. Faustina (usp. Dnevnik sv. Faustine br. 1521), za mir u svijetu osobito u zemljama Bliskog Istoku i za povrat prognanih na njihova ognjišta i za njihovu obnovu, za čitav svijet, kao i na Papinu molitvenu nakanu za rujan: Ulagati u obrazovanje mladih Afrikanaca koji su najveće bogatstvo kontinenta.

Počasni pokrovitelj ove međunarodne molitvene inicijative je poljski nadbiskup Grzegorz Ryś, metropolita Łódźske nadbiskupije.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
U Međugorje stigli hodočasnici Marijanskog zavjeta za domovinu
14. August 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.