Osmogodišnji genijalac iz Zagreba, Patrik Čudić, upravo je osvojio zlato na svjetskom prvenstvu iz mentalne aritmetike u Kini.

I to ne prvi, već drugi put. Izborio ga je na natjecanju na kojemu je sudjelovalo preko 600 klinaca iz čak 18 zemalja, uključujući i neke poznate matematičke velesile poput Kine, Rusije i Indije, piše Telegram.Iako je konkurencija bila velika, Patrika Čudića, osmogodišnjeg genijalca iz Zagreba, to nije obeshrabrilo. Bio je uvjeren u svoju pobjedu pa je tako na Svjetskom prvenstvu iz mentalne aritmetike u Kini odnio svoju ne prvu, već drugu zlatnu medalju.

Osvojeno odličje znači da je u 5 minuta ili manje uspio riješiti svih sedamdeset zadataka. Kada to podijelimo, ispada da je za svaki zadatak imao tek nevjerojatne 4 sekunde da ga riješi, izvještava Telegram.

Zadaci se rješavaju na poseban način


Matematički zadaci na svjetskom prvenstvu iz mentalne aritmetike rješavaju se na poseban način – pomoću abaka, ruku te mentalno. To natjecateljima omogućava da maksimalno iskoriste svoj mozak.
Kako prenosi Telegram, Ministarstvo obrazovanja za Patrika je pronašlo novac prepoznavši vrijednost projekta pa su njegov put u Kinu financijski poduprli.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Najveće jaslice na svijetu
04. December 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.