Tijekom cjelodnevnog obilježavanja Dana branitelja Općine Lopar, svečano je blagoslovljen i novi grb

Povodom Dana branitelja Općine Lopar, na brdu Glavičica blagoslovljen je hrvatski grb veličine 1.200 četvornih metara, koji su na ovome mjestu s kojega puca predivan pogled na cijeli Lopar, izradili članovi loparske Udruge veterana Domovinskog rata. Grb je izrađen od kamena i crijepa, korištenjem tehnike suhozidne gradnje, piše Priznajem.hr.

Ovaj izniman pothvat rezultat je rada i dobrih odnosa te znanja i velikog truda članova udruge, uz pomoć Općine Lopar i ostalih institucija – naglasio je predsjednik UVDR-a Lopar, Ivan Pičuljan, na prigodnoj svečanosti u kojoj su sudjelovali i članovi Udruge veterana Domovinskog rata iz Petrinje.

Obilježavanje Dana branitelja, organiziranog u spomen na 27. siječnja 2007. godine, kada je u Loparu osnovana braniteljska udruga koja broji više od stotinu članova, potrajalo je cijeloga dana.

FOTOGALERIJU OBILJEŽAVANJA DANA BRANITELJA POGLEDAJTE OVDJE

Goste iz Petrinje, predvođene predsjednikom udruge i ratnim zapovjednikom obrane toga grada Zlatkom Iskrićem, primio je i načelnik Općine Lopar Josip Borić, koji je govorio o tome kako općinska vlast surađuje s hrvatskim braniteljima i pomaže im u rješavanju njihovih problema.

U proteklih jedanaest godina UVDR je nositelj dobrih i općini korisnih aktivnosti, od uređenja okoliša, plaža, pješačkih staza do aktivnosti stambenog zbrinjavanja branitelja i svekolike pomoći braniteljima. Uvijek su tu i brojne sportske aktivnosti, natjecanja i putovanja na obilježavanje brojnih godišnjica i sjećanja na Domovinski rat – nabrojao je načelnik Borić neke od oblika suradnje lokalne samouprave i braniteljske udruge.

Branitelji iz Lopara i Petrinje, u pratnji općinskih čelnika, položili su i vijence na središnjem križu na loparskom groblju te zapalili svijeće u spomen na poginule prijatelje i suborce za koje je služena i sveta misa. Obilježavanje Dana branitelja Općine Lopar bilo je prigoda i da gosti iz Petrinje održe prezentaciju i predavanje o Domovinskom ratu na njihovom području u razdoblju od 1991. do 1995. godine.

Zanima te i ovo?
DIRLJIVA PORUKA ZLOSTAVLJANIM ŽENAMA Rajko Bundalo: "Jako puno žena plače"
27. January 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.