DJEČJE SELO
Skrbi za djecu i mlade bez roditeljskog staranja.Teške životne okolnosti omele su životni put i razvoj ove djece. Koncept smještaja u sedam obiteljskih kuća, pruža djeci emocionalnu sigurnost i osjećaj ajedništva. Učenje, športske aktivnosti, molitva, kućne obaveze,glazbena,dramska i likovna sekcija samo su neke djelatnosti koje ispunjavaju njihov svakodnevni život.

DJEČJI VRTIĆ
Dječji vrtić „Sv. Mala Terezija“ okuplja djecu predškolskog uzrasta iz „Majčinog sela“, župe Međugorja i okolnih mjesta. Vrtić pomaže odgoju djece roditeljima koji su zaposleni, posebno onima koji služe međugorskim hodočasnicima.

LIKOVNA RADIONICA
Likovna radionica“Kraljica Katarina“ pomaže djeci u razvoju radnih vještina kroz umjetničko izražavanje i druženje.

MEĐUGORJE MIR-MAJČINO SELO
Registrirana je humanitarna udruga koja skrbi za siromašne, stare, bolesne, djecu, obitelji s mnogo djece,pomaže vjerske i socijalne ustanove kao i katoličke misije u siromašnim zemljama. Udruga ima svoje skladište u kojem prikuplja i dijeli humanitarnu pomoć u hrani, odjeći, obući, higijenskim potrepštinama, školskom materijalu, ortopedskim pomagalima, bolničkim krevetima, namještaju i svimešto je potrebno za normalan život.

ZAJEDNICA „MAJKA KRISPINA“
Djeluje od 2005. godine. Skrbi o djevojkama i ženama s problemom neželjene trudnoće, žrtvama nasilja u obitelji i društvu i o ženama koje su zarobljene ovisnošću. Zajednica svojim postojanjem i radom promiče zdravu kulturu života i poziva društvo na odgovornost i brigu o nerođenoj djeci.

ZAJEDNICA „MILOSRDNI OTAC“
Osnovana je u ožujku 1999. godine na incijativu dr. fra. Slavka Barbarića. Zajednica djeluje kao projekt franjevačko reda s ciljem pomoći ovisnicima o drogama, kocki i alkoholu. Zajednica, s kućama u BiH i Sloveniji, broji 70-ak članova različitih kulturnih, nacionalnih i vjerskih korijena. Program se temelji na molitvi, radu, međusobnoj pomoći i izgradnji povjerenja u sebe i ljude oko sebe.

NASTANAK
„Majčino selo“, Ustanova za predškolski odgoj i socijalnu skrb, djeluje od 1993. godine.Već tada je dr. fra. Slavko Barbarić organizirao prihvat i smještaj djece izbjeglica kao i obitelji pogođenih siromaštvom i ratom (1991.-1995.). Brigu o njima povjerio je Školskim sestrama franjevkama hercegovačke provincije koje i danas sudjeluju u radu i odgoju djece. „Majčino selo“ je nastalo i živi uz pomoć dobročinitelja i cijeloga svijeta, a pod vodstvom hercegovačke Franjevačke Provincije Uznesenja BDM, Mostar, ono je postalo velika obitelj koja okuplja više zajednica i udruga.

SLUŽITI ŽIVOTU
Zadatak koji nam je fra. Slavko ostavio bio je njegovo osobno geslo i cilj: „Služiti životu“. Kao znak zahvalnosti i u znak njegove duhovne prisutnosti među nama, 24. 11.2001., u središtu „Majčinog sela“ postavljen je fra. Slavkov brončani kip.

GOSPINA BRIGA
Čovjek u nevolji je Gospina briga. Ona nevolju vidi i očima i srcem i ne stoji skrštenih ruku. Svojom pomoći „Majčinom selu“ postajete Gospini suradnici. Pomoći možete na više načina.

Zanima te i ovo?
Presretni kumovi: 'Zahvaljujemo našoj Gospi Međugorskoj koja nam je dala talenta i zdravlja da se možemo baviti ovim sportom'
30. July 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.