U Međugorju se slijedeći tjedan od 6. – 9. studenog održava jubilarna 20. međunarodna duhovna obnova za bračne parove. Tema obnove jednaka je svim ovogodišnjim međunarodnim duhovnim obnovama, a glasi: „Idi za mnom!“ (Mk 10, 21). Voditelj će biti međugorski župnik far Marinko Šakota, a kako je bio običaj u svim ovogodišnjim Obnovama da pokoje predavanje sudionicima uputi mons. Henryk Hoser, očekuje se i koje njegovo obraćanje, kao i svjedočanstvo jedne obitelji iz Zajednice Cenacolo.

Za početak ove Duhovne obnove zaslužan je fra Slavko Barbarić koji ju je pokrenuo kao zadnju od njegovih projekata, ali je nažalost nije doživio. Naime preminuo je 24. studenog 2000., a prva Međunarodna duhovna obnova za bračne parove održana je u veljači 2001. godine. Cilj mu je bio nakon seminara za vodiče, svećenike te mlade i bračnim parovima ponuditi specifične edukativne sadržaje za njihov stalež.

Na početku na obnovu je dolazilo oko 80-tak sudionika. Zadnjih godina bilo je oko dvjestotinjak, a ove godine broj prijavljenih je više od 400 sudionika: iz Španjolske iz zemalja Latinske Amerike, iz Austrije, Njemačke, iz Hrvatske i BiH je dosta ove godine, iz Ukrajine dolazi oko 100 bračnih parova, zatim iz Mađarske, Italije, Francuske, Poljske, Slovačke i Latvije. Duhovna obnova se simultano prevodi na 10 jezika.

Ovo je duhovna obnova za sve bračne parove, za one koje su u krizi, ali i za one koji žele rasti na svom putu bračnog zajedništva u ljubavi i svetosti. Do sada dogodilo se puno ozdravljenja i obnavljanja bračnih odnosa zahvaljujući ovoj Duhovnoj obnovi.

Program počinje u srijedu registracijom sudionika u 14 sati. Tijekom četiri dana uz predavanja i razgovor sudionici će sudjelovati u večernjem molitvenom programu, Klanjanju Presvetom oltarskom sakramentu, molitvi na Podbrdu i Križevcu, ispovijedi…

Duhovna obnova završava u subotu, 9. studenoga kada će sudionici iznijeti svoja iskustva nakon čega će se slaviti sveta misa.

Sve one koji su zainteresirani još se mogu prijaviti na mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Kotizacija za Obnovu je 40 E za jedan bračni par. Plaća se prilikom registracije sudionika kada se preuzimaju potrebni materijali.

Ovaj put nije predviđeno čuvanje djece, jer nije bilo zatraženo od strane sudionika.

Tema: „Idi za mnom“ (Mk 10, 21) U Gospinoj školi

Program:

Srijeda , 6. studenoga 2019.
14.00 Registracija sudionika
16.00 Uvod u duhovnu obnovu
17.00 Večernji molitveni program u crkvi

Četvrtak, 7. studenoga 2019.
9.00 Jutarnja molitva
9.30 Predavanje, razgovor
12.00 Klanjanje Presvetom oltarskom
sakramentu u tišini
15.00 Predavanje, razgovor
17.00 Večernji molitveni program
u crkvi

Petak, 8. studenoga 2019.
6.00 Molitva na Križevcu
10.30 Predavanje, razgovor
12.00 Klanjanje Presvetom oltarskom
sakramentu u tišini
15.00 Predavanje, razgovor
Priprava za ispovijed pred
Presvetim
17.00 Večernji molitveni program
u crkvi

Subota, 9. studenoga 2019.
7.00 Molitva na Brdu ukazanja
10.00 Predavanje, razgovor
Iskustva sudionika
Završna sv. misa

Predavač na duhovnoj obnovi je fra Marinko Šakota, rođen u Čitluku 1968. godine

Osnovnu školu pohađao u Čitluku kao i prvi razred Srednje škole. Tada je izabrao Franjevački poziv pa se uputio u Franjevačko sjemenište u Visoko. Tu je završio 2. razred gimnazije, a ostala dva u Isusovačkoj gimnaziji u Dubrovniku gdje je i maturirao. Franjevački habit je obukao 15. srpnja 1987. na Humcu, gdje je proveo godinu dana Novicijata. Studij filozofije i teologije započeo je u Sarajevu na Franjevačkoj teologiji (1989. – 1990.), nastavio u Zagrebu na Isusovačkom učilištu (1990. -1992.), a završio u Fuldi, Njemačka 1995., gdje je i diplomirao. Vječne zavjete položio je u Širokom Brijegu 1993. godine. Za đakona je zaređen u Zagrebu 1996., a za svećenika u Frohnleitenu 1996. godine. Prva služba bio je Franjevački samostan u Innsbrucku gdje je kao ispomoć proveo godinu dana, zatim kao duhovni pomoćnik u Frohnleitenu, te kao kapelan u Augsburgu . U Mostaru je bio kapelan tri godine, a zatim župnik u Gradnićima sedam godina. Od rujna 2010. je na službi u Međugorju kao kapelan, a od 2013. župnik župe Međugorje.

Duhovna obnova će se održati u dvorani iza crkve. Prilog za troškove je 40 € za jedan bračni par. Prijave možete izvršiti putem e-maila: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (za Mariju Dugandžić). Broj sudionika je ograničen zbog prostora, stoga vas molimo da svoje prijave izvršite što prije. Isto tako molimo sve bračne parove, sudionike seminara da sami osiguraju smještaj u Međugorju.

Zbog organizacije duhovne obnove, i vaše sigurnosti, molimo vas da se smatrate registrirani tek nakon što dobijete potvrdan odgovor. Ako odgovor niste dobili, to znači da nismo dobili vašu prijavu i da niste registrirani, jer ste vaš e - mail uputili na krivu adresu ili imate virus pa se pošta automatski blokira. Stoga se možete smatrati registrirani tek nakon što ste primili potvrdan odgovor.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Obilježavanje međunarodnog Dana osoba s invaliditetom
03. December 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.