Fra Hrvoje Miletić predvodio je večernje misno slavlje u crkvi sv. Jakova u Međugorju, u nedjelju 11. siječnja, na blagdan Krštenja Gospodnjega kojim se zaključuje božićno vrijeme liturgijske godine, a započinje „vrijeme kroz godinu".U propovijedi fra Hrvoje je kazao:: „U središtu Evanđelja kao i često puta u božićnom vremenu su sv. Ivan Krstitelj i Isus. Krštenje na Jordanu je događaj Božje objave. Ono što su zvijezde pokazale Mudracima, i što su Mudraci prepoznali, to je sam Otac Nebeski posvjedočio. Potvrdio je Isusa svojim Sinom pred svima koji su ga slušali. Istina Markov izvještaj o Krštenju Gospodinovu je sažetiji od Matejevog. Marko ne spominje razgovor između Ivana Krstitelja i  Isusa. A jedini svjedok je sam Ivan Krstitelj. Ali to ne utječe na snagu poruke. Ovo krštenje na Jordanu je nastavak Božića, ovo je isti Sin koji se utjelovio, ili kako često kažemo, koji se rodio u jaslicama u Betlehemu.  I to je važno shvatiti". –kazao je fra Hrvoje na večernjoj svetoj misi. A tijekom jutra u Međugorju su slavljene tri svete mise na hrvatskom jeziku.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Otkazana procesija sa slikom Gospe Sinjske, franjevci kažu: Želimo izbjeći prozivanje, a i ne daj Bože da budemo žarište zaraze...
13. August 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.