Svi oni koji žive ili dolaze u Međugorje iz različitih zemalja španjolskog govornog područja, s velikom radošću primili su vijest o dolasku fra Pabla Sciotija na službu duhovnika u Međugorje, zbog milosti što mogu u tom svetom mjestu imati stalnog svećenika koji govori španjolski jezik. Ono što je sve najviše iznenadilo kad bi bili s njim, bila je njegova poniznost i jednostavnost. Fra Pablo živi sadašnjost s nogama na zemlji i srcem u Bogu.

Fra Pablo Scioti rođen je 1974. godine, 7. listopada, na dan Gospe od krunice, u Buenos Airesu u Argentini. Krstio se u franjevačkoj crkvi, a odrastao je u katoličkoj obitelji srednje klase. Ima dvije sestre, jednu stariju i onu koja mu je blizanka. Nakon katoličke osnovne i srednje škole odlučuje se studirati likovnu umjetnost u Buenos Airesu, ali nakon obraćenja u Međugorju odlučuje se za posvećeni poziv. U franjevački novicijat ušao je 2010. Svečane zavjete položio je 2015., a za svećenika je zaređen 2017. godine.

Na službu duhovnika za hodočasnike španjolskog govornog područja u Međugorje došao je 28. veljače 2021. direktno iz Valencije u Španjolskoj gdje je bio na službi, a u Međugorju bi trebao ostati do 2024. godine, koliko su mu, za sada, dozvolili njegovi pretpostavljeni.

Više o njegovom životu i njegovom obraćenju, fra Pablo je rekao Višnji Spajić u njezinoj emisiji „Susret“ na Radiopostaji MIR Međugorje:

Gost emisije Susret fra Pablo Scioti, španjolski franjevac rođen u Argentini, sada u Međugorju.

Završio likovnu akademiju, dobio posao scenografa u filmskoj industriji, imao djevojku… Moglo bi mu se pozavidjeti. A on se tražio. Želio je slikati srcem, raditi srcem, da sve bude srcem. I što god činio u tom smjeru, koliko god se zalagao – nešto je nedostajalo, postojala je praznina koju nikako nije uspijevao ispuniti. Našao se na prekretnici. Znao je da – ili će naći nešto što će ispuniti njegovu prazninu ili će umrijeti. Promjene načina života, kretanja između Argentine i Španjolske, slikanje koje je volio – sve to nije ispunilo njegovu prazninu.

Nakon jedne noći mamurluka našao se pred crkvo, ušao je i tražio od Gospe da mu pomogne „pomozi mi Marijo jer nemam razloga ni da odem ni da ostanem“.

Od tog trenutka sve se počelo mijenjati. Iste noći stigao mu je mail od poznanika, Gospina poruka iz Međugorja u kojoj je stajalo – Molite krunicu srcem. „U tom trenutku samo netko tko u potpunosti poznaje moje srce mogao mi je dati odgovor na ono što ja tražim čitav svoj život. I nitko nije mogao znati da je jedino što me motiviralo cijelog života bilo slikati srcem.“

Pablo nije znao moliti krunicu pa je tražio na internetu i pokušao moliti srcem. Tada je bio u Valenciji u Španjolskoj, odakle je pola godine kasnije, u prosincu 2008. došao prvi put u Međugorje. „Shvatio sam sa me Gospa uzela, spasila i dovela Isusu. Jer sam ovdje ponovno osjetio prisustvo Božje. Nije se radilo o osjećaju nego stvarnoj prisutnosti.“

Po odlasku iz Međugorja, prije nego se vratio u Valenciju osjetio je poziv. I odmah ušao u samostan. Obitelji nije bilo lako prihvatiti brzu preobrazbu od boema do odlaska u samostan.

„Na životnom putu sada je Gospa moj vodič. Na putu redovnika i svećenika puno mi pomažu Gospine poruke, zajedno s onim što mi Duh Sveti nalaže“ reći će Pablo i dodati „Shvatio sam da sam rođen 7. listopadana blagdan Kraljice Svete krunice, da sam kršten u crkvi Gospe od krunice i da me je Gospa dovela ovdje i naučila moliti srcem i ispuniti onu prazninu koju sam toliko dugo osjećao“.

Kazao je kako je kao i Gospin i Isusov, i njegov put pun i radosti i trnja, unutar plana koji nas nadilazi. „Ne bismo se trebali ustručavati jako voljeti Mariju. Jer kao što je rekao sv. župnik arški – nikad je nećemo voljeti više nego Isusa. Katkad postoji strah kod ljudi ako se previše usredotoče na Mariju, voljeli nju, da će izgubiti iz vida Isusa, ali ne trebamo se bojati jer ona će nas uvijek povesti Isusu“ poručio je fra Pablo, koji je od nedavno u Međugorju u misiji rada s hodočasnicima španjolskog govornog područja. No reći će kako nastavlja i svoje obraćenje te pomaganje ljudima koji traže Isusa.

Cijelu emisiju poslušajte u nastavku:

Radiopostaja MIR Međugorje/medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Kao nikada Ante Prkačin progovorio i o traženjima Boga!
15. May 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.