U Šurmancima, jednom od sela međugorske župe uz rijeku Neretvu, nalazi se crkvica Milosrdnog Isusa.

Ugo Festa Blagoslov

Priča o velikom čudu Uga Feste

Čudo iscjeljenja Uga Feste posredstvom slike koja se štuje u crkvi u Šurmancima samo nekoliko kilometara udaljenoj od Međugorja bilo je jedan od dokaza p...

Tamo se svake godine na blagdan Božanskog Milosrđa, prve nedjelje iza Uskrsa, slavi obljetnica posvete crkve sagrađene i blagoslovljene 7. travnja 2002. Izgradnju crkve je pokrenuo tadašnji međugorski župnik fra Ivan Landeka 1998. godine.

U crkvi se nalazi monumentalna slika (ikonu) Milosrdnog Isusa koju je jedna molitvena skupina iz Trenta darovala Međugorju. Sliku smatraju čudesnom i od velikog je značaja jer je čudo iscjeljenja koje se dogodilo posredstvom te slike bilo je jedno od čuda uzeto u procesu beatifikacije Sv. Faustine Kowalske, te ujedno i priznanja pobožnosti Milosrdnom Isusu i proglašenja blagdana Božanskog Milosrđa prve nedjelje nakon Uskrsa.

Od izgradnje ove crkvice Milosrdnom Isusu u Šurmancima, brojni vjernici i hodočasnici dolaze u ovaj zaseok. Odlaze organizirano u skupinama da bi pred ikonom Milosrdnog Isusa molili krunicu u Božanskom Milosrđu i preporučili se Milosrdnom Isusu.

Od početka pandemije molitvena udruga „Gospa Majka moja“ započela je svake subote iza jutarnje svete mise u župi, pješice hodočastiti do crkve Milosrdnog Isusa u Šurmancima. Ponekad bi imali samo molitvu i čašćenje relikvija koje se u crkvici nalaze (relikvije sv. Sestre Faustine i Sv. Ivana Pavla II.), a ponekad bi imali svećenika pa bi zajedno slavili svetu misu.

Tako su i na uočnicu svetkovine Božanskog Milosrđa, u subotu 10.4.2021., ponovili su svoje hodočašće Milosrdnom Isusu. Među šezdesetak hodočasnika bilo je mladih i starijih, ali svi su jednakim žarom molili Milosrđe Božje.

Izvorna Slika Bozjeg Milosrda

Zanemarena kroz desetljeća, ovo je originalna slika Milosrdnog Isusa!

Intervju Carrie Grass s redateljem filma ''Izvorna slika Božjeg Milosrđa'' Danielom diSilvom.Mnogi će hodočastiti u samostan sv. Faustine u Krakowu i vid...

Zanima te i ovo?
BRAVO! Poruka našeg svećenika svećenicima koji blagoslivljaju istospolne parove
12. May 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.