Cijeli Veliki tjedan u Međugorju je boravila grupa od 40 hodočasnika iz Španjolske.

Jedan bračni par je s Tenerifa, a jedan s Kariba, ali svi žive u Madridu. Stigli su na Cvjetnicu, a odlaze baš na Uskrs, naravno ukoliko im PCR testovi pokažu negativan rezultat. Stigli su direktnim letom Madrid – Dubrovnik, a zatim autobusom do Međugorja. Dolazak je prošao bez ikakvog problema uz negativne PCR testove.

Organizatori hodočašća su gosp. Hose i gospođa Flor, a u organizaciji boravka pomogao im je Emilio Ferrando, porijekom iz Valencije, koji trenutno živi i radi sa grupama španjolskog govornog područja u Međugorju. Sudionici hodočašća su svi članovi jedne molitvene grupe. Osim molitvenog programa u Međugorju, uspjeli su organizirati i izlete u Mostar i pravoslavni manastir Žitomislić, a pri povratku će posjetiti Dubrovnik. Tako su spojili malo turističkog razgledavanja uz duhovno obogaćivanje, najviše zbog mlađe populacije koja je s njima u grupi. Duhovna pratnja grupe je svećenik Oskar koji je inače iz Perua, ali živi u Madridu.

Emilio je posebno sretan jer odnedavno u Međugorju imaju duhovnika za španjolsko govorno područje. To je otac Pablo Scioti, franjevac iz Argentine. Dobio je dozvolu službe u Međugorju do 2024. godine.

Hodočasnici su ostali puni dojmova, a kako se hodočašće bliži kraju, poneko i zaplače jer želi još ostati u Gospinom Međugorju. medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
”Međugorje u molitvi sa Svetim Ocem”
15. May 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.