U srijedu, 6. ožujka je ČISTA SRIJEDA – PEPELNICA, početak korizmenog vremena.

Tog dana je post i nemrs. Na svetim misama ujutro u 7.30 te navečer u 18,00 sati biti će obred pepeljanja – vidljivi znak našeg prihvaćanja posta i pokore. Korizmeno vrijeme je vrlo dinamično. To nije vrijeme odricanja zbog odricanja, već zbog pročišćenja koje nas dovodi do toga da postajemo ljepši ljudi u duhovnom smislu, prvenstveno u odnosu s ljudima koje svakodnevice susrećemo.

Korizma je vrijeme posta, molitve i dobrih dijela.

POST: Sigurno je da postiti ne trebamo i ne možemo nedjeljom, nedjelja je izvan tog 40-dnevnog toka koji nas dovodi svetom vazmenom trodnevlju, trodnevlju Isusove smrti, muke i uskrsnuća. Jednako tako je i za svetkovine sv. Josipa te Blagovijesti u korizmenom vremenu, to nisu dani posta. Dani posta su svi ostali dani korizmenoga vremena koji nisu nedjelja ili svetkovina. Nedjelja je uvijek mali Uskrs, pa i u korizmenom vremenu te nas podsjeća na Isusovo uskrsnuće.

U vremenu korizme nema vjenčanja.

MOLITVA: Pozivamo sve župljane da kroz ovo korizmeno vrijeme pojačaju svoju osobnu molitvu na koju nas posebno Gospa ovdje neumorno poziva (Molite, molite, molite!!!) Bit će također i Duhovna obnova za župu od 13. – 15. ožujka (o tome više obavijesti naknadno).

DOBRA DJELA: Koliko su naša molitva i naša vjera istinite pokazuju naša dobra djela. Stoga i ove korizme naša župa pomaže drugim župama u potrebi. To su dvije župe kod Bugojna: Župa Srca Marijina Skopaljska Gračanica i župa Svetog Ilije proroka Kandija. Skupljat će se hrana, odjeća i higijenske potrepštine. Sve to može se donijeti u paketima i predati u Udrugu „Marijine ruke“ koje će to onda odvesti u Bugojno. Svi imamo viška i u hrani i u ormarima (odjeća)... Neka ova Korizma bude za nas župljane vrijeme otvaranja srca za druge – poručuju iz župnog ureda Međugorje!

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
PRVI JE PETAK U MJESECU: Jesi li obavio/la veliku devetnicu spasa?!
03. July 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.