Na facebook stranici Mjesne zajednice Međugorja objavljeno je kako su započeli s radovima na pripremanju terena za izgradnju jednog novog, velikog parkinga na ulazu u centar Međugorja sa sjeverne strane iz pravca Čitluka, sa izlazom prema autobusnom kolodvoru kod pošte.

Teren je veličine 7000 m2. Za pohvaliti je momke iz muške zajednice Cenacolo koji su volonterski pročistili i prokrčili teren od smeća i raslinja, a sada će slijediti radovi nasipanja terena i tamponiranja.

Cijeli ovaj projekt se financira iz sredstava koja su prikupljena od naplate vinjeta. Cilj je svakako rasteretiti prometnu gužvu oko crkve i uspostaviti što više slobodne, pješačke zone za lakše i čistije kretanje kako je inače praksa u svim velikim svetištima svijeta.

Obavijest iz Mjesne zajednice Međugorje prenosimo u cjelosti:

Poštovani mještani,

Ovih dana počeli smo sa realizacijom projekta parkinga iza gljivare. Radi se o terenu koji sa pristupnim putem ima površinu od oko 7 tisuća kvadratnih metara. Ulaz na parking bio bi sa sjeverne strane iz pravca Čitluka, a izlaz prema autobusnom kolodvoru do izgradnje mosta na Lukoću.

Momci iz Cenacola su očistili kompletan teren od drveća i drugog raslinja na čemu im se puno zahvaljujemo. Sada slijedi nasipanje terena i tamponiranje.

Projekt se financira iz sredstava od Vinjete. medjugorje-info.com

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Pater Ike pozvao sve Hrvate svijeta na molitvu krunice u isti čas: "Razglasite molim vas ovaj događaj"
01. April 2020.
Pridružite nam se na Viberu popup-image
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.