Fra Marinko Štrbac, po dužnosti duhovnik u samostanu u Visokom, ima veliku ljubav prema Gospi i Međugorju.

Toliku, da je u zadnjih mjesec dana čak 4 puta dolazio k Majci. Zadnjega puta, u utorak 26. i 27. svibnja sa sobom je doveo i grupicu od 35 hodočasnika - župljana iz župa Novi Travnik, Vitez, Busovača, Kiseljak i Lepenica. Oni su eto bili prvi hodočasnici koji su nakon izbijanja pandemije korona virusa došli ponovno u Međugorje (iako u Međugorju borave još neki hodočasnici iz Amerike koji su zbog zabrane letova već više mjeseci „zaglavili“ ovdje). Prema programu, hodočasnici su posjetili Podbrdo, Križevac i sudjelovali su na večernjem molitvenom programu.

„Inače svake godine organiziram hodočašće u proljeće i jesen u Međugorje, ali zbog ove nastale situacije morao sam odgoditi hodočašće za povoljnije vrijeme. Hodočasnici su nestrpljivo čekali trenutak kada ćemo krenuti za Međugorje, i danas smo tu pod Gospinim zagrljajem i nemamo se čega plašiti. Ovdje osjećamo mir i sigurnost, te molimo za sve nas, da nam Bog da zdravlje, mir i radost!” - kazao je fra Marinko Štrbac za naš portal, dok hodočasnici nisu skrivali oduševljenje što su došli u Međugorje.

Zupni List Medugorje Vijesti Iz Medugorja

Župne obavijesti i molitveni program u Međugorju (25.- 31.svibnja)

U najnovijem župnom listiću crkve sv. Jakova u Međugorju za tjedan 25. – 31- svibanj 2020. naznačen je isti raspored liturgijskih slavlja kao i prošli tj...

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
FILIPINI Župnik uz pomoć svetaca održava fizički razmak vjernika u crkvi
08. July 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.